Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αστυνομικά :: Δικαστικό ρεπορτάζ

( κινδύνεψαν να καούν ζωντανά δυο ανήλικα αδέλφια ) 

"Παράσταση" έδωσε ο πατέρας στο δικαστήριο προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Ο ΑΜΕΛΗΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ 24 ΩΡΕΣ

Κινδύνεψαν να καούν ζωντανά δυο ανήλικα αδέλφια

Επιχείρησαν να βράσουν αβγά, αφού πείνασαν- Κωμικοτραγικές καταστάσεις στην αίθουσα του δικαστηρίου όπου ο κατηγορούμενος προσπαθούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα- Καταδικάστηκε σε ένα χρόνο

Δύο ανήλικα αδέρφια κινδύνεψαν να καούν ζωντανά προχθές σε ένα μικρό σπίτι στην Τούμπα, όταν προσπάθησαν να βράσουν αυγά, καθώς ο πατέρας τους τα εγκατέλειψε για περισσότερο από 24 ώρες και τα άφησε χωρίς τροφή. Ο 10χρονος Παναγιώτης, στην προσπάθειά του να επισπεύσει το βράσιμο, έριξε οινόπνευμα στο γκαζάκι της κουζίνας, με αποτέλεσμα να αρπάξει φωτιά το μπουφάν που φορούσε και να υποστεί εγκαύματα.

Με τη συνδρομή το μικρότερου αδερφού, ο 10χρονος κατάφερε τελικά να σβήσει τη φωτιά και στη συνέχεια άρχισαν έντρομα να καλούν σε βοήθεια.

Έπειτα από λίγη ώρα, η σπιτονοικοκυρά των δύο αδερφών, που μένει ακριβώς απέναντι από το μικρό σπίτι τους, άκουσε τις φωνές και αφού αντιλήφθηκε τι ακριβώς συνέβη, κάλεσε ασθενοφόρο και συνόδευσε το μικρό αγόρι στα εξωτερικά ιατρεία των επειγόντων παιδιατρικών περιστατικών του "Ιπποκράτειου" νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Όπως επεσήμαναν στη "Μ" οι θεράποντες ιατροί, ο μικρός νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, καθώς τα εγκαύματα καταλαμβάνουν το ποσοστό του 15% του σώματός του, ενώ είναι επιφανειακά και περιορισμένα σε έκταση. Ωστόσο, τις επόμενες περίπου τέσσερις με πέντε ημέρες το 10χρονο αγοράκι πρόκειται να παραμείνει στον τρίτο όροφο της παιδοχειρουργικής κλινικής του "Ιπποκράτειου" νοσοκομείου, για προληπτικούς κυρίως, λόγους.

Οι γείτονες

Οι γείτονες των μικρών παιδιών υποστήριξαν χθες ότι τα δύο αδέρφια έμεναν στο σπίτι μόνα τους για πολλές ώρες, αφού ο πατέρας τους, που είναι σε διάσταση με τη σύζυγό του, έλειπε συχνά για δουλειές.

"Ο πατέρας των παιδιών είναι χωρισμένος με τη γυναίκα του και συνήθως λείπει από το σπίτι, αφού εργάζεται", είπε στη "Μ" ο Δαμιανός Πασθιάδης, γείτονας, συμπληρώνοντας ότι "τα δυο αδέρφια αν και μένουν μόνα στο σπίτι για αρκετές ώρες, ο πατέρας τους προσπαθεί να τα προσέχει όσο το δυνατόν περισσότερο".

Από την πλευρά της η κυρία Ματίνα, γειτόνισσα, ανέφερε στη "Μ" ότι δεν αντιλήφθηκε αμέσως το περιστατικό και αναφερόμενη στον πατέρα των παιδιών τόνισε ότι "λείπει πολύ συχνά από το σπίτι, λόγω της δουλειάς του, αλλά δεν έχει δείξει ποτέ ότι δεν ενδιαφέρεται για τους γιους του".

Το… θέατρο

Στις δικαστικές φυλακές Διαβατών οδηγήθηκε χθες ο 33χρονος πατέρας που έθεσε σε κίνδυνο την ζωή των δύο ανήλικων παιδιών του, αφού πρώτα έδωσε… θεατρική παράσταση μπροστά στους δικαστές του αυτόφωρου τριμελούς πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης.

Άφωνους άφησε τους δικαστές με την παράξενη συμπεριφορά του ο Γεώργιος Καραγιαννόπουλος, που καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους και χρηματική εγγύηση 500.000 δραχμών για "έκθεση ανηλίκου".

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο Καραγιαννόπουλος επικαλέστηκε το ότι δεν μπορεί να μιλήσει, λόγω του λαιμού του, ενώ σε ανύποπτο χρόνο έβγαλε κέρματα και τα άφησε πάνω στο έδρανο των δικαστών(!), πράγμα που εκνεύρισε τη σύνθεση του δικαστηρίου.

Ο Καραγιαννόπουλος τις ημέρες των Χριστουγέννων πήρε τα δύο ανήλικα παιδιά του, εννέα και δέκα ετών αντίστοιχα, από την 29χρονη εν διαστάσει σύζυγό του, Μαρία Νέσιτς, για να περάσουν μαζί τις γιορτές.

Χθες, η μητέρα των άτυχων παιδιών κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ο εν διαστάσει σύζυγός της δεν επέστρεψε τα παιδιά σε αυτήν, αφού πέρασαν οι γιορτές. Η ίδια ισχυρίστηκε ότι προσπάθησε επανειλημμένως να τα πάρει, όμως στάθηκε αδύνατο, καθώς την είχε απειλήσει με μαχαίρι. Μάλιστα, υποστήριξε ότι στις 2 Φεβρουαρίου προσέφυγε στις δικαστικές αρχές, ζητώντας την επιμέλεια των δύο ανήλικων παιδιών, απόφαση που δεν έχει εκδοθεί έως και σήμερα.

Επιπλέον, μητέρα των παιδιών, υποστήριξε ότι το διάστημα που τα ανήλικα αδέρφια έμειναν με τον πατέρα τους, αυτός δεν τα πήγαινε στο σχολείο, ενώ συχνά τα άφηνε μόνα τους τις νύχτες.