Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Δικαστικό ρεπορτάζ

( φυλάκιση επτά μηνών σε εργαζόμενους :: 16/2/2006 20:11:32) 

ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΒΙΑ

Φυλάκιση επτά μηνών σε εργαζόμενους

Ποινές φυλάκισης επτά μηνών σε πέντε συνδικαλιστές, εργαζόμενους στον κλάδο των εμφιαλωμένων ποτών, επέβαλε χθες το μονομελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, κρίνοντάς τους ένοχους για άσκηση παράνομης βίας στη διάρκεια απεργιακών κινητοποιήσεων.

Από νωρίς χθες το πρωί δεκάδες συνάδελφοι των 15 συνδικαλιστών που κατηγορούνταν αρχικά για τη συγκεκριμένη υπόθεση συγκεντρώθηκαν έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης και διαδήλωσαν τη συμπαράστασή τους στους διωκόμενους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι 15 συνδικαλιστές συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις που έγιναν τον Αύγουστο, το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2001 στις αποθήκες της εταιρείας "Ποτεμπορική", στο Λάκκωμα Θεσσαλονίκης. Τότε οι εργαζόμενοι αντιδρούσαν στην απόφαση της εταιρείας "Πέπσικο-Ήβη" να αναθέσει εργολαβικά τη διανομή των προϊόντων της στην "Ποτεμπορική". Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, η απόφαση της "Πέπσικο-Ήβη" θα είχε ως άμεσο αποτέλεσμα να απολυθούν εργαζόμενοι.

Ως μάρτυρες υπεράσπισης των 15 κατηγορουμένων στη χθεσινή δίκη κατέθεσαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Γιώργος Χουρμουζιάδης και ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Νίκος Γιανόπουλος, οι οποίοι εξέφρασαν την κάθετη αντίθεσή τους με τις διώξεις των συνδικαλιστών.

Τελικά το δικαστήριο κήρυξε αθώους τους δέκα από τους κατηγορούμενους και έκρινε ένοχους τους υπόλοιπους πέντε, στους οποίους επέβαλε ποινές φυλάκισης επτά μηνών στον καθένα.