Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Δικαστικό ρεπορτάζ

( παραπέμπονται για κακούργημα :: 10/2/2006 19:30:21) 

ΟΙ 7 ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ

Παραπέμπονται για κακούργημα

Αστραψε και βρόντηξε η εισαγγελέας Ειρήνη Χρυσογιάννη εναντίον των επτά αστυνομικών της ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Κιλκίς, οι οποίοι συνελήφθησαν για κατοχή και διάθεση ναρκωτικών σε τοξικομανή και άφησαν ορφανή ολόκληρη την υπηρεσία.

Η κ. Χρυσογιάννη άσκησε ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος κατά των αστυνομικών που επάνδρωναν ολόκληρη τη Δίωξη Ναρκωτικών! Συγκεκριμένα, ασκήθηκαν διώξεις για διάθεση ναρκωτικών ουσιών κατ' εξακολούθηση από μη χρήστες, για κατοχή και μεσολάβηση σε αγορά ναρκωτικών, καθώς επίσης για κατάχρηση εξουσίας. Παράλληλα, ασκήθηκαν διώξεις για ψευδή βεβαίωση και ψευδορκία μάρτυρα που αφορούν στο σχηματισμό μιας άλλη δικογραφίας για υπόθεση ναρκωτικών. Όπως έγινε γνωστό, ένας από τους συλληφθέντες είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για παράνομες πράξεις.

Εκτός από την εισαγγελική έρευνα, για την ίδια υπόθεση διενεργείται ήδη ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ) από τον αστυνομικό διευθυντή Ημαθίας, ταξίαρχο Παναγιώτη Γκουβεντάρη, ενώ οι συλληφθέντες αστυνομικοί έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Δωρεάν ηρωίνη από αστυνομικό

Όλα ξεκίνησαν μετά την καταγγελία χρήστη ναρκωτικών ότι μία εβδομάδα πριν, στις 3 Φεβρουαρίου, ο ίδιος συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών χαπιών και κατηγορήθηκε ψευδώς ότι κατείχε ηρωίνη. Κατήγγειλε επίσης ότι, όταν αφέθηκε ελεύθερος με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα, αστυνομικός της ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Κιλκίς τον πλησίασε και του έδωσε δωρεάν μικροποσότητα ηρωίνης, με την προτροπή να δίνει πληροφορίες στην αστυνομία σχετικά με τη διακίνηση και το εμπόριο ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή.

Αμέσως διατάχθηκε έρευνα και αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλάδας πήγαν στο Κιλκίς, για να εξετάσουν την καταγγελία. Κατά την έρευνα βρέθηκαν στα υπηρεσιακά γραφεία της Δίωξης Ναρκωτικών Κιλκίς μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών σε συρτάρια δύο γραφείων. Όπως διαπιστώθηκε, τα ναρκωτικά δεν είχαν κατασχεθεί ούτε είχαν καταχωρηθεί από την υπηρεσία ως πειστήρια. Οι ίδιοι οι αστυνομικοί αρνήθηκαν ότι κατείχαν τις συγκεκριμένες ποσότητες, όμως δεν έπεισαν και με εντολή της παριστάμενης στην έρευνα εισαγγελικής λειτουργού συνελήφθησαν.

Κ.ΚΟΥΚ.