Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Δικαστικό ρεπορτάζ

( συζητήθηκαν οι προσφυγές κατά ανθιμου :: 3/2/2006 21:10:33) 

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣτΕ

Συζητήθηκαν οι προσφυγές κατά Ανθιμου

Με τις προσφυγές για την ακύρωση της απόφασης, σύμφωνα με την οποία ο κ. Άνθιμος μετατέθηκε στη μητρόπολη Θεσσαλονίκης από την Αλεξανδρούπολη, ασχολήθηκε χθες η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

Υπενθυμίζεται πως η απόφαση της ολομέλειας δεν θα πρέπει εκ των πραγμάτων να αναμένεται πριν από την άνοιξη. Ωστόσο και σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της χθεσινής τελικής διαδικασίας, η ολομέλεια φέρεται να ασχολήθηκε με τη νομολογία που αφορά το χρονικό περιθώριο που είχαν στη διάθεσή τους οι ιεράρχες της Ελλαδικής Εκκλησίας, από την ώρα της κλήσης σε έκτακτη Σύνοδο της Ιεραρχίας μέχρι και τη σύγκλησή της.

Συγκεκριμένα, οι δικηγόροι των προσφευγόντων φέρεται να υποστήριξαν πως οι ιεράρχες δεν προσκλήθηκαν, όπως προβλέπεται, τουλάχιστον 48 ώρες πριν από τη συνεδρίαση, με αποτέλεσμα να κάνουν λόγο για άκυρη για τυπικούς λόγους διαδικασία.

Μάλιστα φέρεται να χαρακτήρισαν αδικαιολόγητη τη απουσία ενός μητροπολίτη, ο οποίος δεν ενημέρωσε, όπως προβλέπεται, τον πρόεδρο της συνόδου. Οι ίδιες πληροφορίες συμπληρώνουν, τέλος, πως το σώμα δεν ασχολήθηκε με τη διαδικασία της "μετάθεσης" που επιλέχθηκε για την πλήρωση του κενού στη μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται πως ο εισηγητής της υπόθεσης σύμβουλος Επικρατείας, Γ. Τσιμέκας, είχε προτείνει την απόρριψη των προσφυγών του μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομου και του Γ. Μπεκιαρίδη, πρώην δικαστή.

Δ.Π.