Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Δικαστικό ρεπορτάζ

( αρνήθηκε την έκδοση :: 25/1/2006 19:34:15) 

Η πρώην ανακρίτρια παρουσίασε χθες απειλητική επιστολή που είχε λάβει. Το γαλλικό δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση για να εξετάσει το θέμα.

Η Κ. Μπουρμπούλια υποστηρίζει ότι απειλείται η ζωή της

Αρνήθηκε την έκδοση

Δεν συναίνεσε για την έκδοσή της στην Ελλάδα η Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια κατά την εκδίκαση χθες το απόγευμα στο Εφετείο Παρισίων του αιτήματος των ελληνικών εισαγγελικών αρχών για έκδοση της πρώην ανακρίτριας στην Ελλάδα. Η κ. Μπουρμπούλια προέβαλε το επιχείρημα ότι απειλείται η ζωή της και παρουσίασε απειλητική επιστολή που είχε λάβει. Το γαλλικό δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση ύστερα από την παρουσίαση της επιστολής και όρισε νέα συνεδρίαση την ερχόμενη Τετάρτη, ώστε να εξετάσει σε βάθος την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώην δικαστικός που εντοπίστηκε και συνελήφθη πριν από περίπου δέκα μέρες στη γαλλική πρωτεύουσα, αναζητούταν από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν ο εφέτης ανακριτής που ερευνά την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος, Γιάννης Σίδερης, εξέδωσε ένταλμα για τη σύλληψή της με τις κατηγορίες της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα χρήματος) και της κατάχρησης εξουσίας.

Η Κ. Μπουρμπούλια είχε καταδικαστεί τον περασμένο Ιούλιο από το τριμελές εφετείο πλημμελημάτων -παρέστη στη δίκη- σε ποινή φυλάκισης τριών ετών και δέκα μηνών για τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος και δωροληψίας σχετικά με τους χειρισμούς της στην υπόθεση του χρηματιστηρίου. Καταδικάστηκε επίσης σε ποινή φυλάκισης επτά μηνών για την κατηγορία της παράλειψης δήλωσης "πόθεν έσχες". Η ίδια δεν αποπέμφθηκε ποτέ από το δικαστικό σώμα, καθώς το Μάρτιο του 2003 παραιτήθηκε μόνη της επικαλούμενη λόγους υγείας.

Οι ελληνικές αρχές έχουν ήδη υποβάλει αίτημα για το άνοιγμα των συγκεκριμένων τραπεζικών λογαριασμών της Κ. Μπουρμπούλια και πρόσφατα το αρμόδιο δικαστήριο της Βέρνης έκανε δεκτό το αίτημα. Ωστόσο η υπόθεση θα εξεταστεί εκ νέου από το Ανώτατο Δικαστήριο της Λοζάνης, το οποίο το προσεχές διάστημα αναμένεται να εκδώσει τελεσίδικη απόφαση.