Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Δικαστικό ρεπορτάζ

( νέα αναβολή για την μπουρμπούλια :: 8/2/2006 22:04:04) 

Νέα αναβολή για την Μπουρμπούλια

Εφετείο Παρισιού: Την ερχόμενη Τετάρτη θα εξεταστεί το αίτημα των ελληνικών αρχών για την έκδοσή της

Για την ερχόμενη Τετάρτη αναβλήθηκε εκ νέου χθες από το εφετείο του Παρισιού η εξέταση του αιτήματος των ελληνικών αρχών για την έκδοση της πρώην ανακρίτριας Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια, η οποία παραμένει κρατούμενη στη Γαλλία.

Αιτία για τη δεύτερη αναβολή της υπόθεσης στάθηκαν πάλι δικονομικοί λόγοι, συγκεκριμένα το γεγονός ότι ο δικηγόρος που εκπροσωπεί στη συγκεκριμένη διαδικασία την κυρία Μπουρμπούλια δεν είχε το χρόνο να ενημερωθεί σχετικά με έγγραφα που απέστειλαν στη γαλλική δικαιοσύνη οι ελληνικές αρχές. Η πρώτη αναβολή είχε δοθεί ακριβώς για να αποσταλούν τα συγκεκριμένα έγγραφα, στα οποία περιλαμβάνεται μέρος των δικογραφιών από διάφορες υποθέσεις στις οποίες ενεπλάκη η κ. Μπουρμπούλια, για τις οποίες άλλωστε κατηγορείται. Όπως έγινε γνωστό, τα συγκεκριμένα συμπληρωματικά έγγραφα παραλήφθηκαν από τη γαλλική δικαιοσύνη στο διάστημα 1-6 Φεβρουαρίου. Έτσι το γαλλικό δικαστήριο έκρινε ότι στο διήμερο που μεσολάβησε μέχρι χθες η συνήγορος της κ. Μπουρμπούλια, αν και παρέλαβε τα συμπληρωματικά έγγραφα, δεν είχε το χρόνο να τα μελετήσει.

Η δικηγόρος που εκπροσωπεί το ελληνικό δημόσιο στη διαδικασία Παναγιώτα Μαρσώ υποστήριξε ότι η κοινοποίηση και μόνο των διατάξεων, βάσει των οποίων διώκεται η κ. Μπουρμπούλια, επαρκούσε για την έκδοσή της και ότι τα συμπληρωματικά έγγραφα αποστάλθηκαν από τις ελληνικές αρχές "σε ένδειξη καλής θέλησης". "Δεν έχει κανένα λόγο η γαλλική δικαιοσύνη να υπεισέλθει στην ουσία της υπόθεσης, για την οποία κατηγορείται η κ. Μπουρμπούλια", φέρεται να υποστήριξε, μεταξύ άλλων, η εκπρόσωπος του ελληνικού δημοσίου.

Όπως πάντως μεταδόθηκε χθες από ανταποκριτές ειδησεογραφικών πρακτορείων, που παρακολούθησαν τη διαδικασία, η πρόεδρος του γαλλικού δικαστηρίου εξέφρασε την επιθυμία της να μην κωλυσιεργήσει περαιτέρω η εξέταση του αιτήματος έκδοσης.