Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αστυνομικά :: Δικαστικό ρεπορτάζ

( εκτός δικαστικού σώματος ο αντεισαγγελέας με τα "φέσια" ) 

ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΠΡΩΗΝ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΗΣ

Εκτός δικαστικού σώματος ο αντεισαγγελέας με τα "φέσια"

ΑΘΗΝΑ 12.-

Οριστικά απολύεται από το δικαστικό σώμα με χθεσινή απόφαση της πειθαρχικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, ο αντεισαγγελέας, ο οποίος εκμεταλλευόμενος την ιδιότητα του έπαιρνε δανεικά κι αγύριστα από διάφορους αθώους πολίτες… αφήνοντάς τους "φέσι" πολλών χιλιάδων δρχ.

Πρόκειται για τον αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Αλ. Κατσαντώνη, ο οποίος είχε παραπεμφθεί τον περασμένο μήνα στην πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου για αναξιοπρεπή συμπεριφορά, με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης από το δικαστικό σώμα.

Ο εισαγγελικός λειτουργός την περίοδο που υπηρετούσε στην Εισαγγελία Χαλκίδας προέβη σε σειρά πειθαρχικών παραπτωμάτων που οδήγησαν τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Δημόπουλο να προτείνει την οριστική του απομάκρυνση από τον εισαγγελικό κλάδο.

Όπως προκύπτει από καταγγελίες σε βάρος του ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών δεν ασκούσε κανονικά τα καθήκοντά του, αφού δεν επεξεργαζόταν ο ίδιος τις δικογραφίες τις οποίες παρέδιδε για… διεκπεραίωση σε αστυνομικούς της Εισαγγελίας. Επίσης αναμίχθηκε σε υποθέσεις της συζύγου του, η οποία ήταν έμπορος παρακρατώντας επιταγές της, που είχαν σφραγιστεί.

Ο κ. Κατσαντώνης δανειζόταν χρήματα από διάφορους γείτονές του και καταστηματάρχες της περιοχής (από τον κουρέα του πήρε 300.000 δρχ. και από τον χασάπη της γειτονιάς του 500.000 δρχ.) τα οποία διέθεσε για την… αποπεράτωση της εξοχικής του κατοικίας!

Πρώην αρεοπαγίτης

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, θα καθίσει, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο πρώην αρεοπαγίτης Κων. Ανδρουτσόπουλος, ο οποίος φέρεται αναμεμιγμένος σε υπόθεση απάτης πολλών εκατομμυρίων δρχ.

Ο εισηγητής της υπόθεσης, εισαγγελέας Εφετών Δ. Μαλακάσης, στην σχετική του πρόταση προς το δικαστικό συμβούλιο, ζητά την παραπομπή σε δίκη του κ. Ανδρουτσόπουλου με το αιτιολογικό πως υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής του, χωρίς ωστόσο αυτές να θεωρούνται ικανές να αποδείξουν πως ο κατηγορούμενος αρεοπαγίτης ενήργησε με δόλο.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην εισαγγελική πρόταση "μόνο στο ακροατήριο θα αποκαλυφθούν όλες οι πτυχές της λαβυρινθώδους αυτής υπόθεσης".

Σημειώνεται ότι ο κ. Ανδρουτσόπουλος κατηγορείται για τα αδικήματα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως και ηθικής αυτουργίας σε απάτη στο δικαστήριο, που αφορούν την υπόθεση της σύνταξης πλαστής διαθήκης του διανοητικά ανάπηρου, Δ. Παπαστόφα, ώστε να εμφανίζεται ο ίδιος και άλλα τρία άτομα ως μοναδικοί κληρονόμοι της αμύθητης περιουσίας του.