Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αστυνομικά :: Δικαστικό ρεπορτάζ

( κάθειρξη 13 ετών για βιασμό ) 

ΜΙΚΤΟ ΟΡΚΩΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Κάθειρξη 13 ετών για βιασμό

Ποινή κάθειρξης 13 ετών και τριετή στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων επέβαλε, χθες, το μικτό ορκωτό δικαστήριο Αλεξανδρούπολης στον 48χρονο Νικόλαο Σαρηγγιανίδη, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο με τις κατηγορίες του βιασμού και της παράνομης παρακράτησης ανηλίκου.

Ο δράστης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 29 Αυγούστου του περασμένου έτους, προσφέρθηκε να μεταφέρει με το όχημά του μία 15χρονη μαθήτρια, που περίμενε σε στάση λεωφορείου. Η μαθήτρια επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο, αλλά όταν διαπίστωσε ότι ο 48χρονος, αντί να τη μεταφέρει στο χωριό της, την οδηγούσε σε ερημική τοποθεσία ζήτησε να αποβιβαστεί. Ο δράστης, ωστόσο, ανέπτυξε την ταχύτητα του οχήματός του και, αφού την οδήγησε στο χοιροστάσιό του, την ανάγκασε, χρησιμοποιώντας βία, να ενδώσει στις ερωτικές επιθυμίες του.

Ο κατηγορούμενος, που υστερεί στη νόηση, αρνήθηκε, κατά την απολογία του την κατηγορία του βιασμού και ισχυρίστηκε ότι κατά τη διάρκεια της διαδρομής η κοπέλα ερωτοτροπούσε μαζί του. Η εισαγγελέας της έδρας, στην αγόρευσή της, χαρακτήρισε το δράστη ως άκρως επικίνδυνο άτομο και ζήτησε να κριθεί ένοχος, όπως επίσης και να εγκλειστεί σε ψυχιατρικό ίδρυμα.

Εν τω μεταξύ, χθες, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα Έδεσσας, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος ο 30χρονος που βίασε την προηγούμενη Δευτέρα μία 14χρονη μαθήτρια, την οποία ανάγκασε να επιβιβαστεί στο όχημά του και στη συνέχεια βίασε σε ερημική τοποθεσία.