Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Δικαστικό ρεπορτάζ

( υπόθεση μπουρμπούλια :: 22/1/2006 22:50:07) 

Υπόθεση Μπουρμπούλια

Εν αναμονή της έκδοσής της από τη Γαλλία

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να εξεταστεί από τις γαλλικές δικαστικές αρχές το αίτημα της ελληνικής δικαιοσύνης για την έκδοση της πρώην ανακρίτριας Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια, η οποία συνελήφθη στο Παρίσι για την εμπλοκή της στο παραδικαστικό κύκλωμα.

Όπως έγινε γνωστό, η κυρία Μπουρμπούλια πιθανότατα δεν θα αρνηθεί την έκδοσή της στην Ελλάδα. Ωστόσο ανεξάρτητα από τη στάση της πρώην ανακρίτριας το αρμόδιο γαλλικό δικαστήριο θα μπει στην ουσία της υπόθεσης και θα εξετάσει τη νομιμότητα του αιτήματος των ελληνικών αρχών. Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία, η κυρία Μπουρμπούλια θα παραμένει κρατούμενη στις φυλακές Φρεν του Παρισιού.

Στο μεταξύ, το Σάββατο ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεώργιος Σανιδάς, μετέβη στις φυλακές Κορυδαλλού και πήρε καταθέσεις από τους δύο προφυλακισμένους δικηγόρους, Σάκη Κεχαγιόγλου και Γιώργο Νικολακόπουλο, σχετικά με την αντιδικία της επιχειρηματία Μαρία Κεστέκογλου με τον πρώην σύντροφό της Αναστάσιο Μπιζάκη, που σχετίζεται με το παραδικαστικό κύκλωμα. Συγκεκριμένα, ο κ. Μπιζάκης φέρεται να έχει καταγγείλει ότι η κυρία Κεστέκογλου παρέδωσε μεγάλο χρηματικό ποσό στους δύο συνηγόρους. Τα χρήματα, σύμφωνα με την καταγγελία, παραδόθηκαν στη συνέχεια σε "ύποπτους αποδέκτες", προκειμένου να ευνοηθεί η κυρία Κεστέκογλου στην αντιδικία της με τον κ. Μπιζάκη.