Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Δικαστικό ρεπορτάζ

( ισόβια σε πρώην αρχιφύλακα :: 17/1/2006 20:51:32) 

Κατηγορείται ότι δολοφόνησε 30χρονο, αλλά υποστηρίζει ότι βρισκόταν σε άμυνα

Ισόβια σε πρώην αρχιφύλακα

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε χθες το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης στον 38χρονο, πρώην αρχιφύλακα, ο οποίος κατηγορείται ότι τον Αύγουστο του 2004 σκότωσε τον 30χρονο Αναστάσιο Τσεχιλίδη, σε αγροτική περιοχή της Πέλλας.

Στη δίκη, που άρχισε την Τετάρτη της προηγούμενης εβδομάδας, ο πρώην αστυνομικός ομολόγησε για μία ακόμη φορά ότι πράγματι πυροβόλησε και σκότωσε τον 30χρονο, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι αναγκάστηκε να το κάνει, διότι βρισκόταν σε κατάσταση νόμιμης άμυνας.

Το φονικό έγινε στις 27 Αυγούστου του 2004, στην ερημική αγροτική περιοχή Δωροθέα, της Αριδαίας Πέλλας, όπου οι δύο άντρες, που τους συνέδεε μακρινή συγγένεια, είχαν συναντηθεί μόνοι τους.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, μετά την εξιχνίαση της υπόθεσης ο 38χρονος πρώην αρχιφύλακας, σκοπός της συνάντησης ήταν να επιστρέψει κάποια χρήματα στον Τσεχιλίδη, τα οποία είχε δανειστεί λίγο καιρό νωρίτερα, για να πληρώσει τα έξοδα χειρουργικής επέμβασης στην οποία χρειάστηκε να υποβληθεί.

Όπως υποστήριξε στην ομολογία του ο 38χρονος, είχε δανειστεί 1.700 ευρώ, ενώ, όταν πήγε να συναντήσει τον 30χρονο, είχε μαζί του μόνο 1.000 ευρώ, διότι δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τα υπόλοιπα. Το γεγονός αυτό, σύμφωνα πάντα με την ομολογία, εξόργισε τον 30χρονο, ο οποίος άρχισε να βρίζει και κάποια στιγμή άρπαξε ένα πιστόλι που είχε μαζί του και άρχισε να τον απειλεί. Σύμφωνα με τον αστυνομικό, ακολούθησε συμπλοκή, στη διάρκεια της οποίας αφόπλισε τον 30χρονο και τον πυροβόλησε. Αμέσως μετά έκρυψε τον νεκρό πίσω από θάμνους και απομακρύνθηκε.

Οι συγγενείς του νεκρού δήλωσαν την ίδια μέρα την εξαφάνισή του στην αστυνομία. Τρεις μέρες αργότερα το πτώμα του 30χρονου εντοπίστηκε τυχαία στην περιοχή, όπου είχε εγκαταλειφθεί.

Ο αρχιφύλακας είχε κριθεί εξαρχής ύποπτος, καθώς ήταν το τελευταίο πρόσωπο που είχε συνομιλήσει τηλεφωνικά με το νεκρό. Μάλιστα συνελήφθη, διότι, όταν τον αναζήτησαν οι συνάδελφοί του που ερευνούσαν την εξαφάνιση του 30χρονου, βρήκαν στο σπίτι του ένα οπλοπολυβόλο καλάσνικοφ.

Ο 38χρονος αρχιφύλακας αρχικά υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τίποτα για τον 30χρονο, αλλά μετά τον εντοπισμό του πτώματος ομολόγησε, υποστηρίζοντας πάντα ότι αναγκάστηκε να πυροβολήσει βρισκόμενος σε άμυνα.

Την ίδια στάση τήρησε ο 38χρονος και χθες κατά την απολογία του στο δικαστήριο. Ωστόσο κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία με πρόθεση και μάλιστα χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, οπότε του επιβλήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης.