Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

"Τα ευρήματα συνηγορούν στην εκδοχή της αυτοκτονίας" δήλωσε χθες ο ιατροδικαστής Θ. Βουγιουκλάκης, που έκανε τη δεύτερη νεκροψία στο πτώμα του 23χρονου Ρώσου. Η ιατροδικαστής Ρ. Λεονταρή (ένθετη φωτογραφία) κατέθεσε στον αντιεισαγγελέα Τρικάλων παρέχοντας διευκρινήσεις για τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε μετά την πρώτη νεκροψία.

Του Ι.Χ. ΓΙΑΤΣΙΟΥ

Αυτοκτονία δείχνουν τα ευρήματα και της δεύτερης νεκροψίας στη σωρό του 23χρονου Ρώσου Μαξίμ Ζελίν, που διενήργησε χθες το βράδυ ο καθηγητής Ιατροδικαστικής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, μετά τη σχετική εντολή της εισαγγελίας εφετών Λάρισας.

Όπως δήλωσε ο κ. Βουγιουκλάκης μετά την εξέταση, η σωρός του Ζελίν αλλά και το όπλο που είχε μαζί του μετακινήθηκαν ελαφρά μετά το θάνατό του, πράξη που αποδίδεται στους άντρες των ΕΚΑΜ που έφτασαν πρώτοι στο σημείο. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι τόσο τα πέλματα όσο και τα χέρια του Ρώσου έφεραν κακώσεις από την τριήμερη περιπλάνησή στη δύσβατη περιοχή.

Παράλληλα, κατηγορηματική για τα αίτια του θανάτου του 23χρονου Ρώσου εμφανίστηκε εκ νέου χθες η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας Ρουμπίνη Λεονταρή ενώπιον του αντιεισαγγελέα Τρικάλων Π. Ζάτκα, στον οποίο κατέθεσε στο πλαίσιο της επείγουσας προκαταρτικής έρευνας που διέταξε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δ. Λινός.

Μετά την κατάθεσή της στον αντιεισαγγελέα Τρικάλων σε δηλώσεις της η κ. Λεονταρή δεν ανακάλεσε το παραμικρό από τις αρχικές δηλώσεις της περί αυτοκτονίας του Ρώσου κακοποιού. Το μοναδικό που πρόσθεσε ήταν ότι επρόκειτο περί επικοινωνιακού λάθος η έκφραση που ανέφερε ότι είναι 100% σίγουρη ότι πρόκειται περί αυτοκτονίας. Μάλιστα, η κ. Λεονταρή δεν έφερε καμία αντίρρηση να γίνει νέα νεκροψία-νεκροτομή στο πτώμα του 23χρονου Ρώσου. Απέφυγε ωστόσο να σχολιάσει συναδέλφους της ιατροδικαστές και ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει ζήτημα συγκάλυψης οποιασδήποτε πτυχής του όλου θέματος».

Στον αντιεισαγγελέα Τρικάλων χθες κλήθηκαν να καταθέσουν, εκτός από την προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας, και αξιωματικοί της αστυνομίας από τα Τρίκαλα και ένας αξιωματικός της ΕΛΑΣ από τη Λάρισα.

ΛΑΡΙΣΑ

"Εμφύλιος" στην ιατροδικαστική υπηρεσία

Αναστάτωση επικρατεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας, αφού η προϊσταμένη Ρουμπίνη Λεονταρή μετέβη στον τόπο όπου εντοπίστηκε το πτώμα του Ρώσου κακοποιού αν και σε υπηρεσία βρισκόταν η ιατροδικαστής Αποστολία Ακριβούση, η οποία έφτασε στην περιοχή με περιπολικό της ΕΛΑΣ.

Η κ. Λεονταρή άφησε αιχμές για απειρία της κ. Ακριβούση, επισημαίνοντας ότι έχει προκληθεί αναστάτωση από γνωματεύσεις της για κρούσματα του ιού κοξάκι στη Θεσσαλία και τον αποκεφαλισμό ενός πτώματος, υπόθεση που παραπέμφθηκε για περαιτέρω διερεύνηση στα εργαστήρια ανθρωπολογίας στην Αθήνα. Η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας αποκάλυψε ότι με αφορμή αυτά τα περιστατικά έχει ζητήσει εδώ και καιρό από το υπουργείο Δικαιοσύνης την αντικατάσταση της κ. Ακριβούση.