Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Δικαστικό ρεπορτάζ

( νέοι συνήγοροι για γιωτόπουλο :: 3/1/2006 21:24:56) 

Νέοι συνήγοροι για Γιωτόπουλο

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου κάλεσε του Θεόδωρο Αγγελή, Γεώργιο Κάβουρα και Θεόδωρο Θεοχάρη

Στον τρίτο αυτεπάγγελτο διορισμό δικηγόρων, οι οποίοι θα αναλάβουν να εκπροσωπήσουν τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο στη δευτεροβάθμια δίκη για την υπόθεση της 17Ν, προχώρησε χθες το πρωί το πενταμελές εφετείο, κατά την πρώτη συνεδρίασή του τη νέα χρονιά. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου κάλεσε να παρουσιαστούν σήμερα στο ειδικό ακροατήριο των φυλακών Κορυδαλλού οι δικηγόροι Αθηνών Θεόδωρος Αγγελής, Γεώργιος Κάβουρας και Θεόδωρος Θεοχάρης.

Αιτία του νέου αυτεπάγγελτου διορισμού συνηγόρων για τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο ήταν η άρνηση των τριών δικηγόρων που είχαν διοριστεί κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου. Οι δικηγόροι Ευστάθιος Βλαντής και Ιωάννης Ηλιάδης δήλωσαν στο δικαστήριο ότι αδυνατούν να εκπροσωπήσουν τον Γιωτόπουλο εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν. Ο κ. Βλαντής, ο οποίος είχε διοριστεί αυτεπαγγέλτως και στη δίκη του ΕΛΑ ως συνήγορος του Κώστα Αγαπίου, ανέφερε ότι πέραν των προβλημάτων υγείας που έτσι κι αλλιώς δεν του επιτρέπουν να παραστεί στη δίκη επιπλέον αδυνατεί να αντεπεξέλθει στις οικονομικές απαιτήσεις των παραστατικών (φωτοτυπίες, αντίγραφα αποφάσεων κτλ.), που απαιτούνται προκειμένου να λάβει την αμοιβή του. Ο τρίτος δικηγόρος που είχε κληθεί από το δικαστήριο, Κωνσταντίνος Ζαχαράκης, με έγγραφό του γνωστοποίησε ότι αποποιείται το διορισμό του και ζήτησε να τον απαλλάξουν από τα καθήκοντά του, που ούτως ή άλλως αδυνατεί, όπως ανέφερε, να ασκήσει.

Δήλωση Τζωρτζάτου

Νωρίτερα, με την έναρξη της συνεδρίασης, ο κατηγορούμενος Βασίλης Τζωρτζάτος ζήτησε και έλαβε το λόγο και ανέγνωσε δήλωση, με την οποία αποδοκίμασε την έκφραση αλληλεγγύης από συγκατηγορουμένους του. Όπως είπε, δεν μπορεί να αποδεχτεί την αλληλεγγύη όταν αυτή στρέφεται προς όλους τους κατηγορούμενους, ακόμη και προς αυτούς που συνεργάστηκαν με τις αρχές.

Μετά την ανάγνωση της δήλωσης και ενώ το δικαστήριο είχε αποσυρθεί σημειώθηκε φραστικό επεισόδιο μεταξύ του Δημήτρη Κουφοντίνα και του συνηγόρου του Βασίλη Τζωρτζάτου Βασίλη Μυλωνά, επειδή ο Κουφοντίνας εκφράστηκε απαξιωτικά για τον συγκατηγορούμενό του.