Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Δικαστικό ρεπορτάζ

( εισαγγελέας για το 11880 :: 3/1/2006 21:09:37) 

Εισαγγελέας για το 11880

Και παρέμβαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών για την κόντρα ανάμεσα στον ΟΤΕ και την Newsphone Hellas

Εισαγγελική έρευνα και παρέμβαση της Εθνικής Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) προκάλεσε η κόντρα που εξελίσσεται τους τελευταίους μήνες μεταξύ του ΟΤΕ και της εταιρείας Newsphone Hellas σχετικά με τους νέους τηλεφωνικούς αριθμούς για πληροφορίες καταλόγου και τις χρεώσεις των δύο εταιρειών για τη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Με χθεσινή εντολή του ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με την παραχώρηση από τον ΟΤΕ του τηλεφωνικού αριθμού 11880 στην ιδιωτική εταιρεία Newsphone Hellas. Την έρευνα ανέλαβε να διενεργήσει ο εισαγγελέας πρωτοδικών Παν. Πούλιος, ο οποίος έχει εντολή να ερευνήσει πότε και πώς έγινε η παραχώρηση του αριθμού, παραπλήσιου με αυτόν του παλαιού 131 του ΟΤΕ που έγινε 11888, καθώς και αν στην υπόθεση προκύπτουν ποινικές ευθύνες.

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) παρενέβη εκ νέου στο θέμα που αφορά τις χρεώσεις των δύο εταιρειών για τις πληροφορίες καταλόγου που παρέχουν στους πολίτες. Με απόφασή της η ΕΕΤΤ ζητάει από τις δύο εταιρείες να παρέχουν πληρέστερη ενημέρωση στους χρήστες σχετικά με το ύψος της χρέωσης των κλήσεων με κωδικούς 118xx. Οι εταιρείες καλούνται να παρέχουν ατελώς, με ηχογραφημένο μήνυμα, σαφή περιγραφή της χρέωσης και να ενημερώνουν κατά περίπτωση είτε για την εφάπαξ συνολική χρέωση ανεξαρτήτως διάρκειας κλήσης, είτε για τη χρέωση ανά χρονική μονάδα, καθώς και να αναφέρουν την αναγωγή της χρέωσης σε ευρώ ανά λεπτό.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο εταιρείες που παρέχουν πληροφορίες τηλεφωνικού καταλόγου έχουν διαφορετική χρέωση. Ο ΟΤΕ χρεώνει την πληροφορία με 0,34 ευρώ ανά κλήση, ενώ η χρέωση της ίδιας υπηρεσίας στη Newsphone Hellas είναι 0,78 ευρώ το λεπτό και στη συνέχεια η χρέωση γίνεται ανά δευτερόλεπτο, με ελάχιστη χρέωση τα 60 δευτερόλεπτα.

Η ΕΕΤΤ ζητάει επίσης, σε περίπτωση σύνδεσης μέσω της ανωτέρω υπηρεσίας με τον αριθμό που ενδιαφέρει τον χρήστη, οι πάροχοι θα πρέπει, πριν προχωρήσουν στη σύνδεση, να ενημερώνουν επαρκώς το συνδρομητή σχετικά με το ύψος της χρέωσης της κλήσης.