Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Δικαστικό ρεπορτάζ

( συνεχίζονται οι δίκες αγροτών :: 20/1/2006 20:15:12) 

Συνεχίζονται οι δίκες αγροτών

Αρνητικός ο υπουργός Δικαιοσύνης στο αίτημα βουλευτών Λάρισας

Το θέμα των ποινικών διώξεων των αγροτών από τις κινητοποιήσεις, που έγιναν στο απώτερο αλλά και το πρόσφατο παρελθόν, έθεσαν οι βουλευτές του νομού Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας στον υπουργό Δικαιοσύνης Αν. Παπαληγούρα.

Οι βουλευτές μετέφεραν επί της ουσίας στον υπουργό το αίτημα των αγροτών για την παύση των διώξεων και η απάντηση που έλαβαν ήταν εμμέσως αρνητική.

Οι βουλευτές της ΝΔ, Χ. Ζώης, Μ. Χαρακόπουλος, Γ. Γαρουφαλιάς και Κ. Αγοραστός, φέρεται να επέμειναν επί του συγκεκριμένου ζητήματος, υπενθυμίζοντας ότι υπάρχει και προεκλογική δέσμευση για την παύση των διώξεων. Ωστόσο, ο κ. Παπαληγούρας, παρά την επιμονή των τεσσάρων βουλευτών, ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα, αφού η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στο έργο της δικαιοσύνης. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι δίκες των αγροτών για παρακώλυση συγκοινωνιών θα συνεχιστούν κανονικά και τα δικαστήρια θα κρίνουν κατά περίπτωση για την αθωότητα ή μη των κατηγορουμένων. Ωστόσο, ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας Θ. Κοκκινούλης, κληθείς να σχολιάσει την εξέλιξη αυτή, διερωτήθηκε εάν η παρουσία των βουλευτών στις δίκες των αγροτών συνιστά παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης. Ο κ. Κοκκινούλης υπενθύμισε ότι βουλευτές της ΝΔ την περίοδο της αντιπολίτευσης κατέθεταν ως μάρτυρες υπεράσπισης σε δίκες αγροτών. Οι δίκες αγροτών, πάντως, για παρακώλυση συγκοινωνιών περιλαμβάνονται και στα πινάκια της ερχόμενης εβδομάδας, όπως ανέφεραν οι αγροτοσυνδικαλιστές.

Ι.Χ.Γ.