Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Διαφημίσεις :: Διαφήμιση

( ένα οικολογικό ημερολόγιο ) 

Ένα οικολογικό ημερολόγιο

Το ημερολόγιο της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης εκδίδεται φέτος για 13η συνεχή χρονιά και αποτελεί θεσμό

Ένα πρωτότυπο ημερολόγιο, φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από ανακυκλωμένο χαρτί, με σκίτσα, κείμενα και οικολογικές προτάσεις, αποτελεί το καθιερωμένο πλέον καλωσόρισμα της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης στο νέο χρόνο.

Η 13η οικολογική αντζέντα του 1999 είναι μια καθημερινή υπενθύμιση των μεγάλων περιβαλλοντικών προβλημάτων του πλανήτη, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει μια εναλλακτική πληροφόρηση σημαντικών γεγονότων και επετείων.

Στο εισαγωγικό τους σημείωμα με τίτλο " Το διαβατήριο για τον 21ο αιώνα" οι εκδότες του ημερολογίου αναφέρονται στο ιδεολογικό στίγμα της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης και στις προσπάθειές τους σε τοπικό επίπεδο.

Στις 250 σελίδες του οικολογικού ημερολογίου υπάρχουν δώδεκα κείμενα, ένα για κάθε μήνα, που αναφέρονται σε σοβαρά περιβαλλοντικά και κοινωνικά προβλήματα του πλανήτη. Μερικά μόνο από τα θέματα, που θίγονται στις σελίδες του, είναι η έλλειψη νερού, η τρύπα του όζοντος, οι αυτόχθονες λαοί και ο υπερπληθυσμός. Τα κείμενα συνοδεύονται από σκίτσα γνωστών γελοιογράφων, που με καυστικό τρόπο σχολιάζουν την περιβαλλοντική κρίση, αλλά και την αλαζονεία του σύγχρονου ανθρώπου απέναντι στη φύση.

Στο τέλος του ημερολογίου παρατίθεται ένας κατάλογος βιβλίων και συγγραφέων, που έχουν ασχοληθεί με την οικολογία, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής.

Το οικολογικό ημερολόγιο, που φέτος κυκλοφορεί σε μικρότερο σχήμα για να χωρά παντού, είναι μια εκδοτική προσπάθεια της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης, που έχει γίνει πλέον θεσμός σε πανελλαδικό επίπεδο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το παραγγείλουν και από τα γραφεία της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης (Φιλίππου 51, τηλ.031-222503) και κοστίζει 1.500 δραχμές.