Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Τέχνες-Πολιτισμός :: Συνέντευξη-πληροφορία

( κιθαριστικά ντουέτα εν δράσει :: 14/2/2006 20:23:47) 

Μουσικά ταξίδια από το ροκ εν ρολ μέχρι την ποπ και τα μπλουζ προτείνει ο εικονιζόμενος, Βασίλης Παπαδόπουλος.

Ο Βασίλης Παπαδόπουλος και οι United Acoustic Nation κάθε Τετάρτη στο cafe/bar Ήμαρ

Κιθαριστικά ντουέτα εν δράσει

Ετερα… ήμισυ οι Νίκος Ντουνούσης, Κωστής Σωτηρόπουλος και Πέτρος Παρασκευάς

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ Συνέντευξη στον ΘΑΝΑΣΗ ΓΩΓΑΔΗ

Ο Βασίλης Παπαδόπουλος γράφει μουσική και στίχους, τραγουδάει, παίζει κιθάρα, παράγει δίσκους με τη "Στοιχειωμένη συντροφιά" και γενικότερα δεν παύει να ασχολείται με τη "μεγάλη" υπόθεση της μουσικής. Η Θεσσαλονίκη τον γνωρίζει εδώ και πολλά χρόνια από διάφορα γνωστά ροκ συγκροτήματα της πόλης (Locomotive, Ερασιτέχνες Εραστές, Ovo), πρώτα με αγγλικό στίχο και στη συνέχεια με ελληνικό. Υπήρξε ο ιθύνων νους πίσω από τη διασκευή του Τείχους των Pink Floyd στα ελληνικά, ενώ στη "Στοιχειωμένη συντροφιά" μπόρεσε να "δαμάσει" αλλά και να "συντονίσει" διάφορα φαντάσματα…

Το ανήσυχο πνεύμα του Βασίλη Παπαδόπουλου τον οδηγεί πλέον κάθε Τετάρτη στο cafe/bar Ήμαρ. Με τους United Acoustic Nation, τα ιδιαίτερα ακουστικά κιθαριστικά ντουέτα με τον Νίκο Ντουνούση, Κωστή Σωτηρόπουλου και Πέτρο Παρασκευά, θα μας ταξιδέψουν από το ροκ εν ρολ στην ποπ και τα μπλουζ.

Τα σχήματα

Το κάθε μουσικό σχήμα θα δίνει το δικό του προσωπικό στίγμα. "Με τον Νίκο Ντουνούση, που είναι γνωστός από τους Blues Wire και τους Nick and the Backbone, το πρόγραμμα θα είναι αρκετά πιο μπλουζ σε σχέση με τα άλλα. Πρόκειται για μια βραδιά αρκετά back to bases, μπορούμε δηλαδή να δούμε από πού ξεκινάει το πράγμα και πώς μετεξελίσσεται. Με τον Πέτρο Παρασκευά έγινε επιλογή κάποιων κομματιών που μας αρέσουν, που θα παρουσιαστούν σε μορφή ακουστικής ποπ. Με τον Κωστή Σωτηρόπουλο, που είναι και τελευταίο εν εξελίξει σχήμα, αποφασίσαμε να παίξουμε ένα υλικό που δεν θα ξεπερνάει το '65. Θα σταθούμε δηλαδή στα φίφτις, στη γέννηση του ροκ εν ρολ, και θα φτάσουμε εκεί που η συγκεκριμένη μουσική αρχίζει να εξελίσσεται σε πιο κλασική μορφή ροκ. Είναι δηλαδή ροκ εν ρολ ροκαμπίλι πρόγραμμα της βρετανικής και της αμερικανικής μουσικής σχολής".

Το δεύτερο Cd

Ο Βασίλης Παπαδόπουλος ετοιμάζει δεύτερο προσωπικό δίσκο, ενώ κάποιες από τις συνθέσεις του έχουν συμπεριληφθεί στη συλλογή "Harvest 2005", που κυκλοφορεί από την AnoKato Records. "Είμαι στο στούντιο αυτόν τον καιρό, ετοιμάζοντας αυτή τη δουλειά, που είναι όντως πολύ προσωπική. Θέλω να μετρήσω μέχρι πού μπορούν να φτάσουν οι δυνάμεις μου. Ο ήχος είναι δυτικότροπος και θα καλύπτει τρία διαφορετικά επίπεδα ήχου. Θα υπάρχει ελληνικός και ξένος στίχος, αλλά και πολλά ορχηστρικά κομμάτια".

Ημαρ music cafe/bar (Αριστοτέλους 14, τηλ. 2310 257450). Ωρα έναρξης: 10.30 μ.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.