Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Συνέντευξη-πληροφορία

( τρια παιχνιδια σε διαστημα εξι ημερων :: 17/1/2006 21:27:34) 

Ο εργοφυσιολόγος και ειδικός αθλητίατρος Σίμος Γαλιτσάνος (αριστερά) ελέγχει το ρυθμό του Νίκου Παπαδόπουλου στις καλοκαιρινές εξετάσεις των παικτών του Απόλλωνα Καλαμαριάς.

ΤΡΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΞΙ ΗΜΕΡΩΝ

"Ηταν έγκλημα"

Πίσω από την επιτυχημένη πορεία του Απόλλωνα Καλαμαριάς δεν υπάρχουν μόνο οι πρωταγωνιστές, αλλά και οι αφανείς "εργάτες". Στην κατηγορία αυτή ανήκει ο εργοφυσιολόγος και ειδικός αθλητίατρος των "κοκκινόμαυρων" Σίμος Γαλιτσάνος, ο οποίος παρακολουθεί συνεχώς την πορεία των ποδοσφαιριστών

Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΥΡΙΔΗ

Μία πολύ δύσκολη εβδομάδα πέρασε για τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, καθώς σε λιγότερο από έξι μέρες χρειάστηκε οι παίκτες να δώσουν τρία παιχνίδια! "Δυστυχώς έγινε έγκλημα εις βάρος των παικτών" τονίζει στη "Μ Sports" και προσπαθεί να εξηγήσει τους λόγους: "Υπήρξαν πολλές δυσκολίες μετά το δυνατό αγώνα που δώσαμε με τον ΠΑΟΚ, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Οι συνθήκες οι ατμοσφαιρικές ήταν πολύ δύσκολες ειδικά για το μυϊκό σύστημα και η κόπωση που υπήρξε φάνηκε στο παιχνίδι με τη Λάρισα. Μέσα σε δυόμισι μέρες η ομάδα έδωσε δύο παιχνίδια σχεδόν την ίδια ώρα με τις ίδιες κλιματολογικές συνθήκες. Κανείς δεν κατάλαβε πόσο μεγάλη προσπάθεια χρειάστηκε ώστε τα παιδιά να είναι έτοιμα".

Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ από τη συνέχεια του κυπέλλου ήρθε για τον Απόλλωνα και ο επόμενος στόχος του κ. Γαλιτσάνου ήταν να ετοιμάσει την ομάδα για το κρίσιμο παιχνίδι με τον ΟΦΗ. "Αυτό που κοιτάξαμε ήταν το νευρομυϊκό σύστημα των παικτών να μπορέσει να αντιδράσει στον επιτρεπόμενο χρόνο αντίδρασης στη αναμέτρηση του Παγκρητίου", είπε ο εργοφυσιολόγος και αθλητίατρος του Απόλλωνα και αποκαλύπτει ότι κάποιοι παίκτες χτύπησαν… κόκκινο: "Υπήρξαν κάποιοι με τη Λάρισα και κατορθώσαμε στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ να τους επαναφέρουμε στο επιτρεπτό δυνατό και το ευχάριστο είναι ότι αυτό συνδυάστηκε με το ευνοϊκό αποτέλεσμα της ομάδας".

ΠΟΣΟ ΧΡΗΣΙΜΗ ήταν η διακοπή του πρωταθλήματος εξηγεί ο εργοφυσιολόγος του Απόλλωνα: "Ήταν άκρως απαραίτητη για να μπορέσουν να επανέλθουν χωρίς προβλήματα" και συνεχίζοντας αναφέρεται στα αποτελέσματα των εργομετρικών εξετάσεων που υποβάλλονται οι ποδοσφαιριστές: "Ανάλογα με τις δυνατότητες της ομάδας πάμε αρκετά καλά και καθημερινά προσπαθούμε να βελτιώνουμε τους παίκτες ώστε να είναι στο 90% των δυνατοτήτων τους". Με το ξεκίνημα του δευτέρου γύρου έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση του πρωταθλήματος και ο κ. Γαλιτσάνος υπόσχεται ότι οι παίκτες θα είναι σε πλήρη ετοιμότητα: "Από τις τελευταίες εξετάσεις που έγιναν τα αποτελέσματα δείχνουν ότι βρισκόμαστε σε καλό επίπεδο με τα σημερινά δεδομένα και οπωσδήποτε η διακοπή τους πρωταθλήματος μας δίνει τη δυνατότητα να δουλέψουμε σε άλλους τομείς που υστερούμε".