Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Πολιτική :: Συνέντευξη-πληροφορία

( στην αντεπίθεση πέρασε χθες ο βουλγαράκης :: 5/1/2006 21:06:31) 

Για το μείζον θέμα της απόδρασης του Ζελίμ, ο κ. Βουλγαράκης δεν αρνήθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα στις μεταγωγές, ενώ αποδέχτηκε και την ύπαρξη σημαντικών ευθυνών. ΑΠΕ/ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΟΓΙΑΝΝΗ

Στην αντεπίθεση πέρασε χθες ο Βουλγαράκης

Απαντήσεις για όλους και για όλα έδωσε χθες, έπειτα από μακρά περίοδο σιωπής και αφού βρέθηκε στο στόχαστρο επιθέσεων, ο κ. Γιώργος Βουλγαράκης. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Antenna και απαντώντας σε ερώτηση αν βρίσκεται στο στόχαστρο εσωκομματικών επιθέσεων, σημείωσε πως δεν έχει καμία διένεξη με κανέναν συνάδελφό του στην κυβέρνηση. "Δεν αισθάνομαι ότι κάποιος με υπονομεύει, με απειλεί, μου δημιουργεί προβλήματα. Παρακολουθώ να γράφονται και να λέγονται πράγματα. Η Ντόρα είναι πολύ φίλη μου. Με τον Παπαληγούρα χθες μιλούσαμε στο τηλέφωνο", επισήμανε, ενώ πρόσθεσε πως "ούτε δελφίνος δηλώνω ούτε τίποτε από όλα αυτά. Με ενδιαφέρει να κάνω τη δουλειά μου και θέλω να πιστεύω ότι τελικά τα καταφέρνω".

Για το θέμα των καταγγελιών περί απαγωγής και ανάκρισης Πακιστανών επέμεινε στις αρχικές θέσεις του: "Οι δικές μας υπηρεσίες στο θέμα αυτό δεν έχουν εμπλοκή. Υπήρξε δήλωση των Βρετανών ότι δεν εμπλέκονται. Υπήρξε δήλωση από τον υπουργό του Πακιστάν, ο οποίος είπε ότι, στον βαθμό που δεν έχουμε καταγγελία στην πρεσβεία μας, τα πράγματα αυτά για μας δεν έχουν γίνει. Υπάρχουν διάφορες αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις στην πακιστανική κοινότητα, όπου άλλοι λένε μεν, άλλοι λένε δε. Υπήρξε μία διαδικασία στην οποία θεωρητικά 28 άνθρωποι απήχθησαν, που τελικά μόνον οκτώ έχουν πάει, και πληροφορούμαι ότι υπάρχουν και αντικρουόμενες καταθέσεις". Σε ό,τι αφορά το πώς προέκυψε το θέμα, δεν απέκλεισε ότι μπορεί να το δημιούργησαν κάποιοι, για να κάνουν κακό στη χώρα ή να αποδομήσουν την κυβέρνηση και να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα.

Για το άλλο μεγάλο θέμα, της απόδρασης Ζελίμ, ο κ. Βουλγαράκης δεν αρνήθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα στις μεταγωγές, ενώ αποδέχτηκε και την ύπαρξη σημαντικών ευθυνών. "Οι ευθύνες ερευνώνται, κάποιες έχουν καταλογιστεί, κάποιες ενδεχομένως, αν υπάρξουν νεότερα στοιχεία, θα καταλογιστούν. Και να είστε βέβαιος ότι αυτές οι ευθύνες θα καταλογιστούν, κανείς δεν εξαιρείται από αυτό", είπε.