Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Οικονομία :: Επιστημονική είδηση

( ο μπ. γκέιτς παρουσίασε τα νέα windows :: 5/1/2006 17:23:10) 

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Γκέιτς, η Microsoft συνέδεσε έναν υπολογιστή εξοπλισμένο με Vista με ένα ψηφιακό καλώδιο. Ο υπολογιστής άρχισε να κατεβάζει και να εγγράφει βίντεο υψηλής ανάλυσης, ενώ παράλληλα κατέβαζε δίσκους μουσικής από το Ίντερνετ, κατηγοριοποιώντας τους κατά έτος κυκλοφορίας. REUTERS/Rick Wilking

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ του Vista στην έκθεση ηλεκτρονικών προϊόντων του Λας Βέγκας

Ο Μπ. Γκέιτς παρουσίασε τα νέα Windows

Τα αποκαλυπτήρια του νέου λειτουργικού συστήματος της Microsoft, που φιλοδοξεί να μετατρέψει τους υπολογιστές των χρηστών σε κέντρα της οικιακής διασκέδασης και ψυχαγωγίας κατά τη νέα ψηφιακή εποχή, έκανε χθες ο πρόεδρος της μεγαλύτερης εταιρείας λογισμικού παγκοσμίως Μπιλ Γκέιτς.

Μιλώντας στην έκθεση ηλεκτρονικών προϊόντων του Λας Βέγκας, ο Γκέιτς θέλησε να υποβαθμίσει παράλληλα την απειλή που θέτει για τη Microsoft η ταχύτατη ανάπτυξη της δημοφιλέστερης μηχανής αναζήτησης στο Διαδίκτυο Google, λέγοντας ότι ο σημαντικότερος αντίπαλος της εταιρείας του είναι η ΙΒΜ.

Τα Vista

Η πολυαναμενόμενη αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος της Microsoft έχει το όνομα Vista και εκτός από την αναβαθμισμένη αισθητική του (για παράδειγμα θα είναι δυνατή η τρισδιάστατη εναλλαγή μεταξύ των διαφορετικών παραθύρων) προσφέρει πληθώρα δυνατοτήτων. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Γκέιτς για παράδειγμα η Microsoft συνέδεσε έναν υπολογιστή εξοπλισμένο με Vista με ένα ψηφιακό καλώδιο. Ο υπολογιστής άρχισε να κατεβάζει και να εγγράφει βίντεο υψηλής ανάλυσης, ενώ παράλληλα κατέβαζε δίσκους μουσικής από το Ίντερνετ, κατηγοριοποιώντας τους κατά έτος κυκλοφορίας. "Το λογισμικό είναι η πηγή της μαγείας. Αν όλη αυτή η δύναμη καταφέρει να γίνει απλή, ελκυστική και μοντέρνα, θα το οφείλουμε στην ύπαρξη του σωστού λογισμικού", είπε ο Γκέιτς σε συνέντευξή του στο Reuters, λίγο προτού μιλήσει στην έκθεση.

Ορισμένα από τα στοιχεία των Vista, που θα κυκλοφορήσουν στο δεύτερο εξάμηνο του 2006, είναι σαφές, σύμφωνα με τους αναλυτές, ότι στοχεύουν στο να χτυπήσουν τους διάφορους ανταγωνιστές της Microsoft, όπως η Google και η Apple Computer. Σύμφωνα με τον Γκέιτς όμως ο μεγάλος ανταγωνιστής της Microsoft είναι άλλος, η ΙΒΜ. "Μακράν η μεγαλύτερη εταιρεία στη βιομηχανία των υπολογιστών είναι η IBM. Διαθέτουν τέσσερις φορές περισσότερους εργαζόμενους από εμένα και έχουν πολύ μεγαλύτερο τζίρο. Η IBM ήταν πάντοτε ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής μας. Απλώς στον Τύπο δεν αρέσει να γράφει για την IBM", τόνισε ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη.