Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ο πρόεδρος της επσμαθ, κ. στέλιος δημητρίου, θεωρεί απαραίτητη τη δημιουργία του ) 

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΜΑΘ ,Στέλιος Δημητρίου, κατά την απονομή τιμητικού βραβείου στον ειδικό γραμματέα αθλητισμού Στέλιο Αγγελούδη για την προσφορά του στην ποδηλασία.: "Δεκαοκτώ χρόνια χωρίς ποδηλατοδρόμιο"

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΜΑΘ, κ. Στέλιος Δημητρίου, θεωρεί απαραίτητη τη δημιουργία του

Η έλλειψη ποδηλατοδρομίου στη Θεσσαλονίκη εξακολουθεί ακόμη, 18 χρόνια ύστερα από την ίδρυση της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας-Θράκης, να παραμένει το σημαντικότερο πρόβλημα που απασχολεί τη διοίκηση της ΕΠΣΜΑΘ και τους φίλους της ποδηλασίας στη Βόρεια Ελλάδα.

"Βέβαια", όπως εξηγεί ο σημερινός πρόεδρος της ένωσης, κ. Στέλιος Δημητρίου, "οι διαδικασίες για την κατασκευή πίστας έχουν ήδη αρχίσει. Χώρος υπάρχει. Η ΕΚΟ (εταιρεία διυλιστηρίων) έχει διαθέσει κάποιες εκτάσεις στους δήμους Ευόσμου, Κορδελιού και Καλοχωρίου. Ένα κομμάτι από αυτές τις εκτάσεις παραχωρήθηκε στη γενική γραμματεία Αθλητισμού, για να γίνει αθλητικό πάρκο. Μέσα σε αυτό, το μεγαλύτερο έργο είναι το ποδηλατοδρόμιο. Ωστόσο", προσθέτει ο κ. Δημητρίου, "η υπόθεση ''σκοντάφτει'', όπως, άλλωστε, συμβαίνει με όλα τα έργα, στο οικονομικό.

"Θα πρέπει να σημειώσουμε, όμως", συνεχίζει, "ότι συμπαραστάτες σε αυτή την προσπάθεια έχουμε το γενικό γραμματέα του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, κ. Γιώργο Λυσαρίδη και τον ειδικό γραμματέα αθλητισμού, κ. Στέλιο Αγγελούδη.

"Πρόσφατα μάλιστα", όπως δηλώνει, "με χρήματα της πολιτείας, αγοράστηκε μεγάλος αριθμός ποδηλάτων δρόμου, τα οποία θα διανεμηθούν στα σωματεία - μέλη της ένωσης".

Πάντως, εκτός από την έλλειψη πίστας, ένα εξίσου βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει γενικότερα η ΕΠΣΜΑΘ από την ίδρυσή της, το 1981, αποτελεί, όπως επισημαίνει ο πρόεδρός της, "η οικονομική εξάρτηση από την ποδηλατική ομοσπονδία, αφού οι όποιες επιχορηγήσεις από τη γενική γραμματεία Αθλητισμού δεν δίνονται απευθείας στην ένωση".

Το άθλημα

Σε ό,τι αφορά "τους ισχυρισμούς ορισμένων σχετικά με τους κινδύνους που διατρέχουν όσοι ασχολούνται με το άθλημα", ο κ. Δημητρίου απαντά ότι "η ποδηλασία δεν είναι περισσότερο επικίνδυνη από τα άλλα αθλήματα. "Εμείς- υποστηρίζει - έχουμε τους μικρότερους τραυματισμούς που προκαλούνται στον αθλητισμό, σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο άθλημα. Ασφαλώς, η έλλειψη κυκλοφοριακής αγωγής και παιδείας από τους Έλληνες δημιουργεί προβλήματα, αφού, ως γνωστόν, οι ποδηλάτες αγωνίζονται στους δρόμους. Τόσο, όμως, από τους προπονητές, κατά τις προπονήσεις όσο και από τη διοίκηση, κατά τη διοργάνωση αγώνων, λαμβάνονται, πάντα, όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας".

Στο σημείο αυτό, ο πρόεδρος της ΕΠΣΜΑΘ δεν παραλείπει να αναφερθεί "στον κόσμο που ταλαιπωρείται" κατά τη διεξαγωγή ποδηλατικών αγώνων και να ζητήσει την κατανόησή του.

Σχετικά με το αγωνιστικό επίπεδο των αθλητών, εξάλλου, ο κ. Δημητρίου υπογραμμίζει ότι "οι ποδηλάτες της Βόρειας Ελλάδας και της Κρήτης, σε αντίθεση με αυτούς των Αθηνών, ξεχωρίζουν στους αγώνες για το υψηλό αγωνιστικό τους επίπεδο, παρόλο που, όσον αφορά την υποδομή του αθλήματος, έχουν λιγότερες ευκαιρίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η έλλειψη πίστας".

Αναφερόμενος, τέλος στους μακροπρόθεσμους στόχους της ένωσης, ο πρόεδρός της επισημαίνει ότι "βασική επιδίωξη είναι η διάδοση του αθλήματος σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο. Ήδη, άλλωστε, αυτή η προσπάθεια άρχισε να αποδίδει καρπούς, με τη δημιουργία νέων σωματείων στην Κατερίνη, τις Σέρρες, την Ξάνθη και τη Θεσσαλονίκη. Με ιδιαίτερη μάλιστα χαρά", συμπληρώνει, "είδαμε στον πρώτο αγώνα της χρονιάς πολλούς αθλητές από επαρχιακούς συλλόγους.

"Επίσης", καταλήγει ο κ. Δημητρίου, "θα πρέπει να ενημερώσουμε τους φίλους της ποδηλασίας ότι η ομοσπονδία δημιούργησε Λέσχη Ποδηλατιστών (Bike Club), στην οποία μπορούν να εγγραφούν μέλη όλοι οι φίλοι του ποδηλάτου από ενός, όπως λέει χαριτολογώντας, έως εκατόν ενός χρονών.

"Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν έντυπα εγγραφής από τον ΟΤΕ και την Εμπορική Τράπεζα, που είναι οι χορηγοί της Λέσχης. Περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία της ένωσης (Αλεξάνδρειο Μέλαθρο) και στο τηλέφωνο: 230-532".

Βραβεύσεις

Η ΕΠΣΜΑΘ σε πρόσφατη ειδική εκδήλωση βράβευσε τους αθλητές και τις αθλήτριες των σωματείων της που διακρίθηκαν τόσο σε πανελλήνιο όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν οι: Γιάννης Ταμουρίδης (Αυτόδρομος), Βασίλης Κιουρκτσής (Βέλος), Νίκος Γραικός (Βέλος), Κλεάνθης Μπάργκας (Βέλος), Κώστας Συμελίδης (Αυτόδρομος), Γιάννης Τσακουρίδης (Βέλος), Παναγιώτης Μπακογιάννης (Τοξότης), Λιάκος Βάιος (Βέλος), Κώστας Ψιμόπουλος (Αυτόδρομος), ΠΟ Βέλος, Θάνος Μαντζουράνης (Βέλος), Λάζαρος Τσολακίδης (Βέλος), Βασίλης Κουρμπέτης (Βέλος), Νίκος Τσουκαλαδέλης (Βέλος), Αντώνης Τιμαμόπουλος (ΠΑΟΚ), Νίκος Καραγιάννης (Αυτόδρομος), Πρόδρομος Τζώρτζης (Αυτόδρομος), Καλλιόπη Τιγγιλίδου (Βέλος), Ελένη Διακάκη (ΠΑΟΚ), Αναστασία Παστουρματζή (ΑΣ Πέρα), Γιώτα Μαστοράκη (ΑΣ Πέρα), Ελένη Τζενίδου (ΠΑΟΚ), Δημήτρης Αρβανιτάκης (Βέλος), ΄Ακης Γίδαρης (Αυτόδρομος), Βασίλης Κουρμπέτης (Βέλος), Γίαννης Τσακουρίδης (Βέλος) και Μανόλης Κωτούλας (ΠΑΟΚ).

Εξάλλου, ειδικά, τιμητικά, βραβεία για την προσφορά τους στην ποδηλασία έλαβαν οι: Στέλιος Αγγελούδης, ειδικός γραμματέας Αθλητισμού, Αλέξανδρος Σταματουλάκης, δήμαρχος Αμπελοκήπων, Αντώνης Μπάμιατζης, Αντώνης Καραβασίλης και Μανόλης Στρατάκης, διοικητές των Α΄, Β΄ και Γ΄ τμημάτων τροχαίας Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Καρανικόλας, διοικητής του αστυνομικού τμήματος Πολύκαστρου Κιλκίς, Μιχάλης Αλεξανδρίδης, διευθυντής της ΕΤ3, Κυριάκος Θωμαΐδης, διευθυντής του αθλητικού τμήματος της ΕΤ3, Αντώνης Γυφτόπουλος, αντιπρόεδρος της δημοτικής εταιρείας πληροφόρησης, και Γιώργος Λεβεντάκης, προπονητής της ποδηλατικής, εφηβικής, εθνικής ομάδας δρόμου.