Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Πολιτική :: Ανεπτυγμένη είδηση-αφήγηση

( έξαλλη είναι η κυβέρνηση ) 

Έξαλλη είναι η κυβέρνηση

Έτσι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τον κατήγγειλε και την Πέμπτη και την Παρασκευή, αποδίδοντας την αντίδρασή του ευθέως σε ιδιοτελείς πολιτικούς λόγους.

Στην κυβέρνηση έχουν την πληροφορία ότι ο κοινοτάρχης έχει απογοητευθεί από τη Νέα Δημοκρατία, επειδή δεν του δίνει το χρίσμα του υποψηφίου για τις επερχόμενες εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση. Η Ν.Δ. το έδωσε σε άλλο. Έτσι ο κοινοτάρχης προκάλεσε το πρόβλημα για να ανοίξει ξανά το δρόμο στις πολιτικές του φιλοδοξίες. Πιο επικίνδυνο δρόμο δε θα μπορούσε να βρει…

Υπάρχει όμως και η ιδεολογική εξήγηση για την ακραία συμπεριφορά του κοινοτάρχη. Tην έδωσε ο υπουργός Εργασίας Μιλτιάδης Παπαϊωάννου μιλώντας στους ανταποκριτές ξένου τύπου στο "Χίλτον". Αποκάλυψε ότι επί δικτατορίας το είχε πάρει το χρίσμα και είχε διορισθεί κοινοτάρχης. Έτσι λοιπόν εξηγείται η άνεσή του να αποφασίζει και να διατάσσει, να στιγματίζει και να τιμωρεί ανθρώπους, πέρα από κάθε έννοια δικαιοσύνης, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια τη συντεταγμένη δημοκρατική πολιτεία, περιφρονώντας τη δημοκρατική παράδοση και τον πολιτισμό αυτού του τόπου.

Μια ίωση ταλαιπώρησε τις τελευταίες ημέρες τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, αλλά δε θέλησε να το βάλει κάτω. Έτσι, πριν την 25η Μαρτίου προτίμησε να μείνει στην κατοικία του στο Ψυχικό και να παρακολουθήσει στην τηλεόραση ποδόσφαιρο. Απ' ό,τι έμαθα είδε τον αγώνα Γερμανίας - Βραζιλίας, στην Στουτγκάρδη, που έληξε με νίκη των "καριόκας" με 2-1.

Όμως, ο κ. Στεφανόπουλος, πάντοτε αεικίνητος, ήταν παρών στην παρέλαση για την εθνική εορτή φορώντας μάλιστα ένα καπέλο για να προφυλαχθεί από το κρύο.

Παλιότερα συνηθίσαμε να αποκαλούμε τον Κώστα Μητσοτάκη "γκαντέμη". Μόνο που η "γκαντεμιά" του δεν αφορούσε σχεδόν ποτέ τον ίδιο, αλλά τους άλλους.

Μόνον έτσι μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι ο σημερινός αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής τραυματίσθηκε σε ποδοσφαιρικό αγώνα κι έχασε την ευκαιρία να αντιπαρατεθεί ο ίδιος με την κυβέρνηση - ή ακόμη να καταθέσει και πρόταση μομφής, όπως του είχαν εισηγηθεί - για την απόφασή της να προχωρήσει σε υποτίμηση της δραχμής. Κι έτσι το αντιπολιτευτικό κενό ήταν πρόδηλο, όπως πρόδηλη ήταν και η απουσία ηγετικής ομάδας στη Ν.Δ., που θα σήκωνε το βάρος της αντιπολιτευτικής δραστηριότητας του κόμματος.

Τέτοια "γκαντέμικα" γενέθλια για τον ένα χρόνο από τότε που ανέλαβε τα ηνία της Νέας Δημοκρατίας είναι σίγουρο πως δεν τα είχε φανταστεί ο Κώστας Καραμανλής.