Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Τηλέφωνο και πρόσβαση στο Ίντερνετ θα μπορούν να έχουν στο εξής οι κάτοικοι και των πιο απομακρυσμένων περιοχών της χώρας, αλλά και όσοι έχουν εξοχικά σπίτια σε τοποθεσίες που δεν υπάρχει δίκτυο του ΟΤΕ. Τη λύση στο πρόβλημα αυτό δίνει ο ελληνικός τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος μέσω της υπηρεσίας Hellas Sat Net.

Την εν λόγω υπηρεσία παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Hellas Sat Χριστόδουλος Πρωτοπαππάς, παρουσία του προέδρου του ΟΤΕ Παναγή Βουρλούμη.

Όπως διευκρινίστηκε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, η νέα υπηρεσία δεν είναι ανταγωνιστική της ΟΤΕΝΕΤ, αλλά συμπληρωματική και έρχεται να ενισχύσει την προσπάθεια του ΟΤΕ για την ταχύτερη δυνατή εξάπλωση της ευρυζωνικότητας, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία, επίγεια και δορυφορική.

Η νέα υπηρεσία, κατά τους υπευθύνους της εταιρείας, έχει ανταγωνιστική τιμή σε σχέση με άλλες ανάλογες δορυφορικές υπηρεσίες και η μηνιαία χρέωση αρχίζει από 119 ευρώ για ταχύτητες 512Κbs/256 kbps και φτάνει τα 549 ευρώ το μήνα για ταχύτητες 2Mb/512 kb. Το κόστος του εξοπλισμού ανέρχεται σε 1.499 ευρώ εφάπαξ, το οποίο περιλαμβάνει ένα δορυφορικό κάτοπτρο, διαμέτρου περίπου ενός μέτρου και ένα μόντεμ που τοποθετείται μέσα στο σπίτι. Το κόστος αυτό αναμένεται σύντομα να μειωθεί σημαντικά.

Με την εγκατάσταση αυτή ο χρήστης θα έχει και πρόσβαση στο Διαδίκτυο, αλλά και φωνή, μέσω του Ίντερνετ. Το σύστημα αυτό παρέχει επίσης στο χρήστη τη δυνατότητα αξιοποίησης αμφίδρομων ευρυζωνικών εφαρμογών. Τόσο ο κ. Βουρλούμης όσο και ο κ. Πρωτοπαππάς άφησαν αιχμές κατά της ΕΡΤ για το γεγονός ότι μεταδίδει το δορυφορικό της πρόγραμμα μέσω του δορυφόρου Hot Birt και όχι μέσω του Hellas Sat, ενώ ανακοίνωσαν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια προσέγγισης των υπευθύνων του NOVA για τη μετάδοση του τηλεοπτικού προγράμματος μέσω του Hellas Sat, καθώς η τιμή είναι πολύ ανταγωνιστική.

Στο business plan προβλέπεται το 2006 η νέα υπηρεσία να έχει περί τους 230 χρήστες και την προσεχή τριετία τουλάχιστον 2.000.