Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Άρθρα :: Γνώμη (άρθρο σχολιασμού)

( πλαστογράφοι της ιστορίας :: 22/1/2006 21:58:49) 

Πλαστογράφοι της Ιστορίας

Στο Στρασβούργο, την έδρα του Συμβουλίου της Ευρώπης, μεταφέρεται από αύριο το επίκεντρο της κινητοποίησης για την απόρριψη του μνημονίου καταδίκης των κομμουνιστικών καθεστώτων, της κομμουνιστικής ιδεολογίας και των κομμουνιστικών συμβόλων.

Χιλιάδες κομμουνιστές από πολλές χώρες της Ευρώπης θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Δημοκρατίας του Στρασβούργου και θα ζητήσουν την καταψήφιση του μνημονίου, καταθέτοντας παράλληλα κείμενο πολλών χιλιάδων υπογραφών διαφωνούντων με το περιεχόμενο του κειμένου της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων του Συμβουλίου.

Επί της ουσίας πρόκειται για κείμενο ανιστόρητο, διχαστικό, αποπροσανατολιστικό και επικίνδυνο, που η τυχόν υιοθέτησή του από την ολομέλεια της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης θα πήγαινε την Ευρώπη δεκαετίες πίσω, στην περίοδο του "ψυχρού πολέμου", αφού:

Αφενός επιχειρείται το ξαναγράψιμο της Ιστορίας (των μέσων του περασμένου αιώνα), με την ανιστόρητη εξίσωση του ναζισμού και του κομμουνισμού στο πεδίο διάπραξης εγκλημάτων.

Αφετέρου οι συντάκτες του παραβλέπουν δύο αδιάψευστα γεγονότα: Πρώτον: Τα ολοκληρωτικά καθεστώτα του ναζισμού και του φασισμού ήταν εκείνα που εξαπέλυσαν το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, εισβάλλοντας σε ξένες χώρες και εξοντώνοντας μειονοτικούς πληθυσμούς, όπως εβραίους και τσιγγάνους.

Δεύτερον: Τα κομμουνιστικά καθεστώτα αντιθέτως ήταν εκείνα που αμύνθηκαν κατά της φασιστικής θηριωδίας και οδήγησαν με την αποφασιστική συμβολή τους στην αναχαίτιση και την τελική συντριβή της.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές της κινητοποίησης το θέμα δεν έχει να κάνει μόνο με την ιστορία της Ευρώπης και τη συλλογική μνήμη των λαών, αλλά σχετίζεται στενά με την προσπάθεια περιθωριοποίησης όχι μόνο του κομμουνισμού αλλά του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων και των ανθρώπων που αντιστέκονται στη νέα τάξη πραγμάτων, στους προληπτικούς πολέμους, στην κυριαρχία των ΗΠΑ και των ιμπεριαλιστών συμμάχων τους, στην περιστολή των δημοκρατικών, κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων.

Και όπως πολύ εύστοχα διαπίστωσε πρόσφατα ο ομότιμος καθηγητής ΑΠΘ Ιωάννης Μανωλεδάκης, "όλη αυτή η ιστορία νεκρανάστασης της αντικομμουνιστικής υστερίας λειτουργεί βέβαια στις μέρες μας εντελώς αποπροσανατολιστικά. Το Συμβούλιο της Ευρώπης θα είχε πολύ έργο να κάνει, αν ασχολούνταν με τα εγκλήματα των ισχυρών της σημερινής τάξης πραγμάτων και του παγκόσμιου ολοκληρωτισμού αντί να ανασκάπτει την Ιστορία. Και να στρέψει την προσοχή του, όπως έκανε τον προηγούμενο αιώνα, στις σημερινές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που γίνονται με το πρόσχημα της τρομοκρατίας από δημοκρατικές (υποτίθεται) κυβερνήσεις". Προσυπογράφουμε.