Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( συνεχεις δοκιμες για την τελικη ενδεκαδα :: 3/2/2006 21:48:32) 

Στη φυσική του θέση, στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής, αναμένεται να αγωνιστεί ο Αραμπατζής.

Γλώσσα και φύλο

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Οι ρόλοι τους οποίους "μοιράζει" η κοινωνία και στα δύο φύλα, τους άνδρες και τις γυναίκες, φαίνεται ότι είναι τέτοιοι, ώστε πολλοί κοινωνιογλωσσολόγοι να υποστηρίζουν ότι επηρεάζουν και διαφοροποιούν τη γλώσσα που αυτά χρησιμοποιούν.

Ασκήσεις επί χόρτου

Πολλοί π.χ. πιστεύουν ότι οι γυναίκες έχουν την τάση να χρησιμοποιούν σε μεγαλύτερο βαθμό από τους άνδρες εκφράσεις με κοινωνικό κύρος.

Με εξαίρεση τον τραυματία Μέγκαχεντ και τον απόντα Φουτσίνι, όλοι οι υπόλοιποι παίκτες είναι στη διάθεση του Γιώργου Κωστίκου, που δεν αποφάσισε ακόμη για το σχήμα, που θα παρατάξει αύριο εναντίον του Ηρακλή.

Ο λόγος των γυναικών δηλαδή είναι κοινωνικά "καλύτερος" από το λόγο των ανδρών.

Στη χθεσινή προπόνηση, άλλωστε, ο προπονητής του ΠΑΟΚ, έκανε πάρα πολλές δοκιμές και… μπέρδεψε ακόμη και τους παίκτες του.

Αυτό, λένε, ίσως είναι αποτέλεσμα της πίεσης που δέχεται η γυναίκα να είναι κοινωνικά "σωστότερη".

Απ' ό,τι φαίνεται, πάντως, προσανατολίζεται στο να ξεκινήσει τον Αραμπατζή για πρώτη φορά στην φυσική του θέση (δεξιός χαφ) και να ξεκινήσει πίσω του ως μπακ τον Καρυπίδη, ενώ σκοπεύει να διατηρήσει τον Μαλαδένη στο κέντρο της άμυνας, ως παρτενέρ του Ουντέζε, που επανέρχεται μετά την τιμωρία του.

Ενώ η τάση της κοινωνίας να επιτρέπει στον άνδρα περισσότερη κοινωνική ελευθερία τού παρέχει τη δυνατότητα να αποκλίνει περισσότερο από τους γλωσσικούς κανόνες, όπως αυτοί χρησιμοποιούνται από την καλλιεργημένη κοινωνική μερίδα.

Τα πράγματα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν μετά τη σημερινή προπόνηση, στο τέλος της οποίας θα βγει και η αποστολή.

Όπως είχαν προαναγγείλει κάποιοι εκ των συνδέσμων του ΠΑΟΚ μερίμνησαν για να τοποθετηθεί αύριο το βράδυ γιγαντοοθόνη έξω από τη Θύρα 1 για να παρακολουθήσουν από εκεί το παιχνίδι.