Parallel Search

Search

Go
Show

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( κυριακή του ντέρμπι :: 15/2/2006 19:42:29) 

Μετάδοση επιπέδου Τσάμπιονς λιγκ φιλοδοξεί να προσφέρει ο Alpha.

Α. ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Κυριακή του ντέρμπι

Κείμενο 1 - [Η εργασία στο μέλλον]

Έξι από τα οκτώ παιχνίδια της 20ής αγωνιστικής θα μεταδοθούν το Σαββατοκύριακο (εξαιρούνται οι αγώνες Ξάνθης-Ατρόμητου και Ιωνικού-Ακράτητου), με το βάρος να πέφτει στο κυριακάτικο ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στο "Γ. Καραϊσκάκης". Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη μεταβατική περίοδο όπου η ταχεία ανάπτυξη της τεχνολογίας, των επικοινωνιών και της πληροφορικής προκαλεί μια πραγματική επανάσταση με τεράστιες και απρόβλεπτες συνέπειες στην οικονομία, την παραγωγή, την αγορά εργασίας και την εκπαίδευση.

ΣΤΟΝ ALPHA σχεδιάζουν παραγωγή ανάλογη με το ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού τον Ιανουάριο, το οποίο και απέφερε μεγάλα νούμερα (19,2%-45,1%) τηλεθέασης.

Για τα ζητήματα αυτά τίποτα δεν μπορεί να προβλεφθεί με ακρίβεια και οι ειδικοί κινούνται στον τρίπτυχο άξονα: Τάσεις - Προβλέψεις - Προοπτικές.

Έτσι ο σχεδιασμός αφορά χρήση 17 μηχανών λήψεως (εκ των οποίων δύο jimmy jib, μία super slow και μία steadycam), όλες συνδεδεμένες σε δύο κινητά τηλεοπτικά συνεργεία του σταθμού. Ο Τόφλερ, το 1982, υποστηρίζει ότι με το σημερινό ρυθμό ανάπτυξης της γνώσης, όταν ένα παιδί που έχει γεννηθεί σήμερα θα αποφοιτήσει αργότερα από το Πανεπιστήμιο, τότε η ποσότητα γνώσεων στον κόσμο θα είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερη.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ της κάλυψης θα εργασθούν 30 δημοσιογράφοι και 50 τεχνικοί.

Όταν το ίδιο παιδί θα είναι τριάντα ετών, το 97% των γνώσεων που θα έχει αποκτήσει ο κόσμος, θα έχουν μαθευτεί από τη χρονολογία γέννησης του και μετά.

Δύο ειδικά διαμορφωμένα στούντιο θα υπάρχουν στο "Καραϊσκάκη", ενώ στον περιβάλλοντα χώρο θα βρίσκονται τρία "λινκ", για τις ανάγκες του "pre game show". Στο οικονομικό και εργασιακό περιβάλλον, την ίδια στιγμή που καταρρέουν επιχειρήσεις με παραδοσιακά επαγγέλματα και παρωχημένη τεχνογνωσία, εμφανίζονται νέα επαγγέλματα στον τομέα των υπολογιστών, της γενετικής, της επικοινωνίας, της πληροφόρησης, της οικολογίας, της ιατρικής κ.λπ. Το περιγραφή θα κάνει ο Αντρέα Παλομπαρίνι, στο ρεπορτάζ από τον πάγκο των γηπεδούχων θα βρίσκεται ο Λάμπρος Μπαλάφας, ενώ σ' αυτόν των φιλοξενούμενων ο Μάκης Μπεκιάρης.

Ε. Ρέππα, Τ. Φωτιάδου-Ζαχαρίου, "Το μέλλον της εργασίας και της εκπαίδευσης στη νέα κοινωνικοοικονομική πραγματικότητα", Επιθεώρηση Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού ΕΛΕΣΥΠ, τεύχ. 40-41,1997 (διασκευή) ΣΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ του ντέρμπι θα κινηθεί και η "Αθλητική Κυριακή".

Ερωτήσεις κατανόησης

Καλεσμένος μάλιστα στο στούντιο ο Μιχάλης Κασάπης, οι σχέσεις του οποίου με τους οπαδούς της ΑΕΚ βρίσκονται στο στάδιο της εξομάλυνσης..

1. Γιατί είναι πρακτικά αδύνατη η ακριβής πρόγνωση των μελλοντικών όρων της εργασίας και της παραγωγής; ΜΕ ΤΟ… ΚΑΛΜΗΜΕΡΑ ο Χάρης Ξύδης προχώρησε σε αλλαγές στο δυναμικό της "Sportime". 2. Πολλοί υποστηρίζουν ότι η εισαγωγή των νέων τεχνολογιών οδηγεί στην αύξηση της ανεργίας. Παρελθόν αποτελούν πλέον οι Αντώνης Κατσαρός, Μιχάλης Τσώχος και Παύλος Παπαδημητρίου. Το κείμενο που διαβάσατε επιβεβαιώνει την άποψη αυτή;

ΣΕ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ του Τάσου Πακλατζή η ΕΤ3 θα καλύψει σήμερα το εξ αναβολής παιχνίδι της Β' εθνικής, Πανσερραϊκού - Καστοριάς. Στο ρεπορτάζ από τους πάγκους των δύο ομάδων ο Γιώργος Στεριάδης και ο (έκπληξη) Γιώργος Μίνος.