Parallel Search

Search

Go
Show

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( τουλαχιστον δωδεκα πουλμαν και πολλα ι.χ. :: 15/2/2006 20:12:39) 

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΩΔΕΚΑ ΠΟΥΛΜΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ Ι.Χ. Γ. ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ

Στήνεται κομβόι από τους φιλάθλους

Πολυσημία της λέξης

Αρχίζει η διάθεση των εισιτηρίων του κυριακάτικου αγώνα.

Κείμενο 6 - [Μια λέξη, πολλές σημασίες]

Τετρακόσια εισιτήρια, είναι το πρώτο μέρος από αυτά που εξασφαλίστηκαν, αλλά ακόμη και στα πούλμαν που θα μετακινηθούν οργανωμένα, θα υπάρχουν όπως φαίνεται οπαδοί που θα προμηθευτούν εισιτήριο από το γήπεδο.

Μία γλώσσα δεν ξεχωρίζει μόνο κατά τους τόπους που τη μιλούν, με τις ιδιωματικές της παραλλαγές και ποικιλίες, με τα ιδιώματά της και τις διαλέκτους της.

Έχουν ναυλωθεί δώδεκα πούλμαν, υπάρχει προοπτική να γίνουν περισσότερα, ενώ μεγάλη θα είναι και η συμμετοχή των φιλάθλων που θα μετακινηθούν με Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Και μέσα στον ίδιο τόπο παρουσιάζει κανονικά μικροδιαφορές λεξιλογικές, προπάντων κατά τα κοινωνικά στρώματα και τους επαγγελματικούς κύκλους που τη μεταχειρίζονται.

Όπως συμφωνήθηκε, από τα τελευταία διόδια στον δρόμο προς Αθήνα, τους εκδρομείς θα συνοδεύουν διακριτικά και αστυνομικοί.

Συνανήκουν αυτές στην κοινή γλώσσα και αντιστοιχούν στην κοινωνική και επαγγελματική κατανομή και ειδίκευση της κοινωνίας. ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ, στο τριμελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έχει οριστεί η διεξαγωγή της δίκης για τα επεισόδια στον αγώνα Άρη - Ηρακλή: Μια λέξη, το φύλλο λ.χ., έχει άλλη σημασία κύρια, που πρωτοέρχεται στο νου για ένα βοτανικό, έναν έμπορο χαρτιού, άλλη για ένα ζαχαροπλάστη, ένα χαρτοπαίκτη, για ένα μαραγκό, για έναν εκδότη εφημερίδας. Η ποικιλία αυτή της σημασίας δε μας εμποδίζει βέβαια να καταλαβαινόμαστε στην καθημερινή ζωή, επειδή από το είδος και το θέμα της ομιλίας ή και από τα γύρω περιστατικά πάει ο νους του ακροατή σ' εκείνο που εννοεί ο συνομιλητής του: "Θέλουμε να γίνει επιτέλους η δίκη, γιατί εδώ και πολλούς μήνες υπάρχουν άνθρωποι που κουβαλούν τη σφραγίδα του κατηγορούμενου. "Θα πάρει ο αέρας από το τραπέζι το φύλλο με τις σημειώσεις μου". Ακόμη κι αν από κάποιον υπάρξει αίτημα αναβολής, εμείς θα ζητήσουμε τη διεξαγωγή της δίκης από το δικαστήριο", είπε ο δικηγόρος της ΠΑΕ (στην υπόθεση αυτή εκπροσωπεί τον Λάμπρο Σκόρδα) Κώστας Παπαδόπουλος.

Μανόλης Τριανταφυλλίδης, Επιλογή από το έργο του, επιμέλεια Ξ. Α. Κοκόλης, ΑΠΘ, Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών, Ίδρυμα Μανόλη Τριανταφυλλίδη, 1982 Ο ΡΩΜΑΝΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ από το σύνδεσμο Διαιτητών της Ξάνθης θα είναι ο διαιτητής της συνάντησης της Κυριακής. Στην ΠΑΕ Άρης το όνομά του έγινε δεκτό με επιφυλάξεις, λόγω παλιότερων διαιτησιών του σε αγώνες των "κίτρινων", που προκάλεσαν παράπονα και αντιδράσεις.

ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΑΥΡΙΟ θα πραγματοποιηθεί η εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου του Νίκου Αναστόπουλου για τον αγώνα με το Θρασύβουλο, αφού εκτάκτως δεν θα δοθεί σήμερα.