Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Ινστιτούτο Εξαγωγών και Διεθνούς Συνεργασίας του Ισραήλ προχώρησε ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ).

Β. ΠΑΡΑΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ

Η τελετή της υπογραφής πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια επιχειρηματικής αποστολής που διοργάνωσαν από κοινού στο Ισραήλ ο ΣΕΒΕ και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

Β1. Οι διάφοροι τρόποι σύνδεσης των προτάσεων

Στόχος του μνημονίου είναι η ανάπτυξη των εμπορικών συναλλαγών Ελλάδας-Ισραήλ μέσω της καλύτερης συνεργασίας των επιχειρήσεων των δύο κρατών.

Τι πρέπει να γνωρίζω

Οι δράσεις που θα τρέξουν στο πλαίσιο του μνημονίου προβλέπουν, μεταξύ άλλων, την αλληλοενημέρωση επιχειρήσεων των δύο χωρών για επιχειρηματικές ευκαιρίες και την υποστήριξη της δημιουργίας κοινοπρακτικών εταιρειών (joint ventures).

Σε κάθε περίσταση που μιλάμε ή γράφουμε:

Ο ΣΕΒΕ και το ισραηλινό ινστιτούτο θα ανταλλάσσουν, μεταξύ άλλων, πληροφορίες για νομοθεσία, φορολογικό καθεστώς και στατιστικά στοιχεία.

- δημιουργούμε ένα μικρό ή μεγάλο σύνολο προτάσεων που είναι σχετικές μεταξύ τους ως προς το νόημα και

Τέλος, θα διοργανώνουν από κοινού προωθητικές ενέργειες για προϊόντα-κλάδους και επιχειρηματικές αποστολές.

- οργανώνουμε το σύνολο αυτό με κάποιον τρόπο που να φανερώνει το νόημα και να δείχνει τις σχέσεις που τις συνδέουν.

Κατά τη διάρκεια της επιχειρηματικής αποστολής στο Ισραήλ πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 80 προγραμματισμένες συναντήσεις ανάμεσα σε ελληνικές και ισραηλινές επιχειρήσεις, από τις οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν συνεργασίες.

Παράδειγμα: (από το κείμενο 3)

Ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒΕ Αθανάσιος Αρχοντής προέτρεψε τις ισραηλινές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα και να συνεργαστούν με ομοειδείς ελληνικές, οι οποίες μπορούν να τους εξασφαλίσουν πιο άμεση πρόσβαση στα Βαλκάνια.

Ακόμα και σε ένα μεγάλο αστικό κέντρο, όπως η Αθήνα, οι περισσότεροι ξένοι έμοιαζαν / να είναι οι τουρίστες / που κάθε καλοκαίρι προτιμούσαν τον ήλιο και τη θάλασσα της Μεσογείου για τις διακοπές τους.

Όπως προκύπτει από στοιχεία που δημοσιοποιεί ο ΣΕΒΕ, οι εμπορικές συναλλαγές Ελλάδας-Ισραήλ ακολούθησαν φθίνουσα πορεία στην πενταετία 2000-2004. Συγκεκριμένα, στο εν λόγω διάστημα το συνολικό εμπόριο διαμορφώθηκε σε 270,6 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση 7,2% (τάση πενταετίας), ενώ οι ελληνικές εξαγωγές προς το Ισραήλ συρρικνώθηκαν το 2004 κατά 16,7%, στα 96 εκατ. ευρώ. Αντίθετα, μικρή αύξηση παρουσίασαν στην πενταετία οι εισαγωγές ισραηλινών προϊόντων στην Ελλάδα (+1,4%, στα 173,6 εκατ.).

Οι τομείς στους οποίους παρουσιάζονται δυνατότητες επιχειρηματικής συνεργασίας είναι κυρίως οι ακόλουθοι: κατασκευές - έργα υποδομής, τεχνολογίες περιβάλλοντος, τηλεπικοινωνίες, προϊόντα νέων τεχνολογιών, φαρμακευτικά, τρόφιμα - αγροτικά προϊόντα και τουρισμός.