4. Είναι όλα τα λήμματα των λεξικών οργανωμένα με τον ίδιο τρόπο;

Το παράδειγμα του λήμματος λιοντάρι, που παρουσιάσαμε, αφορά τα μονόγλωσσα γενικά λεξικά. Σε γενικές γραμμές τα περισσότερα γενικά λεξικά που είναι επιστημονικά φτιαγμένα δίνουν τις παραπάνω πληροφορίες. Πιθανόν από κάποια λεξικά να λείπει η φωνητική μεταγραφή ή να ακολουθείται διαφορετικός τρόπος για να δοθούν οι μορφολογικές πληροφορίες (για το μέρος του λόγου και τις πληροφορίες κλίσης).
Ωστόσο, άλλα είδη λεξικών οργανώνουν τα λήμματά τους με διαφορετικό τρόπο. Π.χ. σε ένα δίγλωσσο λεξικό ελληνο-αγγλικό και αγγλο-ελληνικό, δίνονται μόνο οι αντίστοιχες λέξεις [λέξη] μεταξύ των δύο γλωσσών και όχι γενικότερες σημασιολογικές   πληροφορίες. Επίσης, σε ένα ειδικό ετυμολογικό λεξικό δίνονται όλες οι ετυμολογικές πληροφορίες που μπορεί να βρεθούν για μια λέξη, ενώ στα γενικά μονόγλωσσα λεξικά δίνεται η ετυμολογική πληροφορία για το από πού ήρθε στη νέα ελληνική η λέξη.
Η ανάπτυξη της ηλεκτρονικής λεξικογραφίας τις τελευταίες δεκαετίες έχει φέρει αλλαγές και στη δομή των λημμάτων, καθώς δεν υπάρχει το πρόβλημα του χώρου και έτσι στο κάθε λήμμα μπορούν να δίνονται πολλές και πολλών ειδών πληροφορίες.