Προηγούμενο   Επόμενο
Τέλος 
στη λογοτεχνία

1954

Άρχοντας των δαχτυλιδιών

  • J.R.R.Τolkien
    http://www.tolkien-online.com/ http://narnia.wikia.com/wiki/J._R._R._Tolkien image

O Tόλκιν χαρκτηρίζεται ως ο πατέρας της “φανταστικής λογοτεχνίας”: ηρωικοί, επικοί μύθοι (που βασίζονται σε θρύλους), φανταστικοί κόσμοι (Μέση Γη), με ήρωες ξωτικά, χομπιτς, νάνους και περιπέτειες εξωπραγματικές και συναρπαστικές. Ως αντίδοτο στη βιαιότητα των πολέμων επιλέγεται, λοιπόν, η στροφή της λογοτεχνίας σε τόπους και ήρωες της φαντασίας, όπου δίνεται η μάχη μεταξύ του καλού και του κακού.Ο Τόλκιν δημιουργεί, στο χώρο του φανταστικού, ήρωες αλλά και ένα ολόκληρο σύμπαν, όπου θα εκτυλιχθεί η δράση και στα άλλα βιβλία της τριλογίας του, γράφοντας ιστορίες που δεν απευθύνονται μονο σε παιδιά.

Κατά τη διάρκεια των ετών 1937- 1949, ο Τολκιν επεξεργάζεται τον μύθο και δημιουργεί μια επική τριλογία με τίτλο Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών (The lord of the Rings), η οποία περιλαμβάνει τα βιβλία Η συνοδεία του δαχτυλιδιού (The Fellowship of the Ring), Οι δυο πύργοι (The Two Towers) και Η επιστροφή του Βασιλιά (The Return of the King).

O Tόλκιν χαρκτηρίζεται ως ο πατέρας της “φανταστικής λογοτεχνίας”: ηρωικοί, επικοί μύθοι (που βασίζονται σε θρύλους), φανταστικοί κόσμοι (Μέση Γη), με ήρωες ξωτικά, χομπιτς, νάνους και περιπέτειες εξωπραγματικές και συναρπαστικές. Ως αντίδοτο στη βιαιότητα των πολέμων επιλέγεται, λοιπόν, η στροφή της λογοτεχνίας σε τόπους και ήρωες της φαντασίας, όπου δίνεται η μάχη μεταξύ του καλού και του κακού.Ο Τόλκιν δημιουργεί, στο χώρο του φανταστικού, ήρωες αλλά και ένα ολόκληρο σύμπαν, όπου θα εκτυλιχθεί η δράση και στα άλλα βιβλία της τριλογίας του, γράφοντας ιστορίες που δεν απευθύνονται μονο σε παιδιά. Κατά τη διάρκεια των ετών 1937- 1949, ο Τολκιν επεξεργάζεται τον μύθο και δημιουργεί μια επική τριλογία με τίτλο Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών (The lord of the Rings), η οποία περιλαμβάνει τα βιβλία Η συνοδεία του δαχτυλιδιού (The Fellowship of the Ring), Οι δυο πύργοι (The Two Towers) και Η επιστροφή του Βασιλιά (The Return of the King).

Ο Τόλκιν βάζει τους ήρωές του από τον κόσμο των Χόμπιτ σε πραγματικά επικίνδυνες περιπέτειες δημοσιεύοντας Τη συντροφιά του δαχτυλιδιού, τον πρώτο τόμο της τριλογίας του Άρχοντας των δαχτυλιδιών.