Επίπεδο Β2

Β. Χρήση Γλώσσας

Η εκτύπωση του παρακάτω κειμένου δεν είναι καθαρή και κάποιες από τις λέξεις δεν φαίνονται. Μήπως μπορείτε να επιλέξετε τη σωστή λέξη από τις επιλογές που ακολουθούν κάτω από το κείμενο και να συμπληρώσετε τα αντίστοιχα κενά;

Στο τέλος κάνετε κλικ στο κουμπί "ΕΛΕΓΧΟΣ". Για κάθε ερώτηση θα εμφανιστεί, για λίγο χρόνο, η λέξη «ΣΩΣΤΟ» ή «ΛΑΘΟΣ», ανάλογα με την απάντησή σας. Κάνετε κλικ σε κάθε απάντηση για να δείτε ξανά την ανατροφοδότηση.

Το βιβλίο είναι ο πιο πιστός φίλος και είναι πάντα πρόθυμο να μας ενημερώσει και να μας ψυχαγωγήσει. Το ίδιο ισχύει και για το παιδικό βιβλίο.

Χρειάζεται, όμως, να γίνεται σωστή επιλογή βιβλίων για τα παιδιά. Φυσικά αυτό το έργο είναι ευθύνη των γονέων και γενικά όσων ασχολούνται με τα παιδιά, αφού ούτε τις γνώσεις έχουν αλλά και την κρίση για να κάνουν σωστή επιλογή.
Γιατί είναι σημαντικό να αγαπήσει το παιδί το διάβασμα;

  • Διότι το παιδί συναισθηματικά καθώς διαβάζει και ζει τα βιώματα των ηρώων
  • Το καλό βιβλίο ανοίγει καινούριους ορίζοντες στο παιδί και το βοηθάει να γνωρίσει τον εαυτό του.
  • Του ικανοποιεί την περιέργεια για γνώση, του ανοίγει ένα παράθυρο στον κόσμο γνωρίσει άλλους λαούς, άλλους πολιτισμούς.
Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε το παιδί μας να αγαπήσει το διάβασμα;
  • Με το παράδειγμά μας. Δεν μπορούμε να απαιτούμε από το παιδί μας να διαβάσει, αν εμείς δεν διαβάζουμε. ξεχνάμε ότι το παιδί μιμείται.
  • Όταν είναι ακόμη μικρό και δεν μπορεί να διαβάσει μόνο του, να ιστορίες.
  • Να του αγοράζουμε βιβλία, όχι μόνο σαν δώρο τα Χριστούγεννα, όποτε βρίσκουμε ευκαιρία.


Πηγή: http://www.jesuslovesyou.gr/Woman/Family/F_4.htm (τροποποιημένο)

Αγγίξτε την οθόνη για αναπαραγωγή