Ενότητες

Κατηγορίες

Ημερολόγιο

ΚΔΤΤΠΠΣ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Βρες
π.χ. (2006, 2006-10, 2006-10-11)

Ενημερωτικό Δελτίο

Κανάλι RSS

31 Οκτ. 2017

ταξινόμηση βάσει :: Ημ. Δημιουργίας . Ημ. Ενημέρωσης
  • Νέα Ελληνική :: Μεσαιωνική Ελληνική :: Αρχαία Ελληνική :: Λεξικά και Λεξικογραφία :: Γλωσσολογία :: Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Διδασκαλία της Ελληνικής :: Πιστοποίηση Ελληνομάθειας :: Νέα για την Πύλη :: Δραστηριότητες του ΚΕΓ :: Ανακοινώσεις

    Νέα ανανεωμένη ιστοσελίδα του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας

    Δελτίο Τύπου

    Από την 1η Νοεμβρίου 2017 τίθεται σε πλήρη λειτουργία η νέα ανανεωμένη ιστοσελίδα του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, στη διεύθυνση www.greeklanguage.gr.

    Η ιστοσελίδα αποτελεί τον κεντρικό διαδικτυακό χώρο του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, και λειτουργεί ως κομβικό σημείο πληροφόρησης και διασύνδεσης των ποικίλων ηλεκτρονικών περιβαλλόντων εργασίας του φορέα.

    Η λειτουργική αυτή περιήγηση είναι μια ευσύνοπτη οργάνωση των θεματικών πεδίων του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας. Βασική επιδίωξη είναι ο επισκέπτης να βρίσκει με απλό, ενιαίο και κατανοητό τρόπο τα θέματα που αναζητεί (π.χ. επιστημονική πληροφόρηση, πληροφορίες για τις εξετάσεις πιστοποίησης της ελληνομάθειας, παραγγελίες εκδόσεων, οργανωτική δομή του φορέα, κ.λ.π.).

    Σημαντικό να αναφερθεί ότι η κατασκευή της ιστοσελίδας είχε μηδενικό κόστος για τον φορέα και το ελληνικό δημόσιο: υλοποιήθηκε τεχνικά εξ ολοκλήρου από τον εκπαιδευτικό κ. Κωνσταντίνο Θεοδωρίδη (ειδικότητας πληροφορικής ΠΕ19), αποσπασμένο εκπαιδευτικό που διατίθεται στο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας από το ΥΠΠΕΘ για την εκπόνηση επιστημονικού έργου.

    Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας ευελπιστεί ότι η νέα ιστοσελίδα θα αποτελέσει τον «καθρέπτη» του φορέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, εξυπηρετώντας τους ενδιαφερόμενους πολίτες για τα θέματα που τους αφορούν.

    09 Νοέ 2017 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Ανακοινώσεις

    Έβδομος χρόνος λειτουργίας για τη Λέσχη Ανάγνωσης της Εταιρείας Συγγραφέων

    Η Λέσχη Ανάγνωσης της Εταιρείας Συγγραφέων συνεχίζει για έβδομο συνεχόμενο χρόνο και με αμείωτη επιτυχία τη λειτουργία της.

    Τις προηγούμενες χρονιές τη Λέσχη απασχόλησαν έργα μεταπολεμικών συγγραφέων που δεν βρίσκονται πια εν ζωή (Γιώργος Ιωάννου, Κοσμάς Πολίτης, Κώστας Ταχτσής, Δημήτρης Χατζής κ.ά.), καθώς και βραβευμένα βιβλία σύγχρονων πεζογράφων, μελών της Εταιρείας, οι οποίοι και παρευρίσκονταν στις συναντήσεις. Την περσινή χρονιά οργανώθηκαν και θεατρικές βραδιές, την ευθύνη των οποίων είχε η Δέσποινα Τομαζάνη.

    Αυτή τη χρονιά θα οργανωθούν θεματικές βραδιές, βασισμένες στο έργο μελών της Εταιρείας που έσκυψαν κυρίως πάνω σε ένα θέμα. Μ’ αυτή την ευκαιρία τα μέλη της Λέσχης θα γνωρίσουν αξιόλογους συγγραφείς με τους οποίους θα συνομιλήσουν. Κάθε φορά θα προτείνονται προς ανάγνωση βιβλία του εκάστοτε παρουσιαζόμενου συγγραφέα, ή και άλλα βιβλία σχετικά με το θέμα.

    31 Οκτ 2017 | Σχόλια 0

  • Γλωσσολογία :: Ανακοινώσεις

    Διάλεξη John Esling: Phonetics: Voice quality and the vocal tract (31/10/17)

    Την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 14:45, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη του τ. προέδρου της International Phonetic Association, ομότ. καθηγητή John Esling (Παν/μιο Victoria, Καναδάς), με θέμα: Phonetics: Voice quality and the vocal tract. Η διάλεξη πραγματοποιείται στο πλαίσιο του μαθήματος "Φωνολογία της Νέας Ελληνικής". Η εκδήλωση θα γίνει στην Αίθουσα 9 - Διδακτήρια Φιλοσοφικής Σχολής, Παν/μιο Κρήτης.

    30 Οκτ 2017 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

< Προηγούμενο   [1]   Επόμενο >