Ενότητες

Κατηγορίες

Ημερολόγιο

ΚΔΤΤΠΠΣ
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Βρες
π.χ. (2006, 2006-10, 2006-10-11)

Ενημερωτικό Δελτίο

Κανάλι RSS

19 Σεπ. 2017

ταξινόμηση βάσει :: Ημ. Δημιουργίας . Ημ. Ενημέρωσης
  • Εκπαιδευτικά Προγράμματα από το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

    Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα υλοποιεί από το 1985 εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία στηρίζονται στη βασική αντίληψη ότι το μουσείο αποτελεί έναν χώρο, όπου ο πολιτισμός όχι μόνο προβάλλεται, αλλά και συν-δημιουργείται.

    Εκπαιδευτικοί και μαθητές συν-διδάσκουν και συν-διδάσκονται. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τα εκθέματα και τις ιστορικές πηγές, γνωρίζουν τους χώρους και τη λειτουργία του μουσείου μέσα από ομαδικά και ατομικά παιχνίδια.

    19 Σεπ 2017 | Σχόλια 0

  • Ανακοινώσεις

    Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ.

    Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 65 χρόνων από την ίδρυση της Μακεδονικής Καλλιτεχνικής Εταιρείας «Τέχνη», παρουσιάζεται στο Τελλόγλειο μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2017 η πολύ σπουδαία και ενδιαφέρουσα συλλογή της. Μια συλλογή με έντονο ιδεολογικό, πνευματικό και καλλιτεχνικό ενδιαφέρον με έργα ζωγραφικής και χαρακτικής, τα οποία ανήκουν σε σπουδαίους καλλιτέχνες, παλαιότερους και νεότερους.

    Από τις 15 Νοεμβρίου έως τις 28 Ιανουαρίου 2018 θα παρουσιαστεί η έκθεση «Πάρις και Μερόπη Πρέκα». Στην έκθεση-αφιέρωμα στον Πάρι Πρέκα παρουσιάζονται περισσότερα από 70 ζωγραφικά έργα και γλυπτά -πολλά εκ των οποίων εμπνευσμένα από την Κλασική Αρχαιότητα- που αναπτύσσονται σε θεματικές ενότητες (Άλογα, οι ήρωες του Ριάτσε, οι Βίοι Παράλληλοι, Ίκαροι, τάνκερς, κτλ). Παράλληλα, σε μια δεύτερη έκθεση, παρουσιάζονται δημιουργίες της συντρόφου του, ζωγράφου Μερόπης Πρέκα, η οποία μαγεμένη από τα χρωματιστά-φυσητά γυαλιά επιδόθηκε στην τέχνη της υαλογραφίας-βιτρό. Η ανανεωτική δύναμη της φύσης και το περιστέρι ως προαιώνιο σύμβολο του έρωτα και της ελευθερίας κατέχουν εξέχουσα θέση στο έργο της.

    Όπως συνέβη και με προηγούμενες εκθέσεις του Τελλογλείου έτσι και οι συγκεκριμένες συνοδεύονται από ανάλογο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο σχεδιάζεται, διαμορφώνεται και υλοποιείται με βάση τα εκθέματα της έκθεσης. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα αποτελούνται από περιηγήσεις στις εκθέσεις, καθώς και εικαστικές εφαρμογές με τις σχετικές διαφοροποιήσεις ανάλογα με την ηλικία των παιδιών και το επίπεδο γνώσεών τους. Απευθύνονται σε μαθητές και μαθήτριες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης - από το νηπιαγωγείο μέχρι την τρίτη λυκείου - με τις σχετικές διαφοροποιήσεις ανάλογα με την ηλικία των παιδιών και το επίπεδο γνώσεών τους.

    Τα παιδιά, από το δημοτικό μέχρι το λύκειο από την πρώτη έκθεση θα γνωρίσουν την έννοια του συλλέκτη και της συλλογής και θα αντιληφθούν τη σημασία της σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο. Θα αναφερθούν σε γνωστά είδη συλλογών και πιθανόν θα φανταστούν τους εαυτούς τους μικρούς μελλοντικούς συλλέκτες. Παράλληλα θα γνωρίσουν σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες παλαιότερους και νεότερους.

    19 Σεπ 2017 | Σχόλια 0

  • Ανακοινώσεις

    Εκδήλωση για τον ποιητή Salah Stétié (19/9/17)

    Την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017 θα γίνει εκδήλωση για τον ποιητή Salah Stétié. Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών, στο Auditorium Theo Angelopoulos, Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών. Ο Salah Stétié, ένας από τους μεγαλύτερους ποιητές της γαλλικής γλώσσας, έρχεται στην Αθήνα με την ευκαιρία της έκδοσης στα ελληνικά του βιβλίου του Πνιγμένη τρίλια κορυδαλλού, από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη.

    19 Σεπ 2017 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Ανακοινώσεις

    Μουσείο Ελληνικής Παιδείας

    To Μουσείο Eλληνικής Παιδείας βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της
    Καλαμπάκας Τρικάλων, σε ένα χώρο περίπου 1000 τ.μ., και έχει εκπαιδευτικό και πολιτιστικό προσανατολισμό.

    Φιλοξενεί συλλογές βιβλίων και αντικειμένων σχετικές με την ελληνική εκπαίδευση και την παιδεία γενικότερα.

    19 Σεπ 2017 | Σχόλια 0

  • Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Ανακοινώσεις :: Ηλεκτρονικές & Έντυπες Εκδόσεις

    Λογοτεχνικό Βραβείο Κλεψύδρα-Έναστρον 2017

    Στην Ούρσουλα Φωσκόλου για τη συλλογή διηγημάτων της Το κήτος (εκδόσεις Κίχλη, 2016) απονέμεται το εφετινό βραβείο για νέο λογοτέχνη που απονέμουν από κοινού το περιοδικό Κλεψύδρα και το βιβλιοπωλείο Έναστρον.

    19 Σεπ 2017 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Ανακοινώσεις

    Δωρεάν μαθήματα βιβλικής εβραϊκής και γλωσσών της χριστιανικής Μέσης Ανατολής από τον Άρτο Ζωής

    O Άρτος Ζωής προσφέρει δωρεάν συστηματική διδασκαλία της βιβλικής εβραϊκής και γλωσσών της χριστιανικής Μέσης Ανατολής (συριακή και κλασική αρμενική), σε δύο ή και περισσότερα επίπεδα, για αρχάριους και προχωρημένους.

    19 Σεπ 2017 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

< Προηγούμενο   [1]   Επόμενο >