Ενότητες

Κατηγορίες

Ημερολόγιο

ΚΔΤΤΠΠΣ
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Βρες
π.χ. (2006, 2006-10, 2006-10-11)

Ενημερωτικό Δελτίο

Κανάλι RSS

29 Ιούλ. 2016

ταξινόμηση βάσει :: Ημ. Δημιουργίας . Ημ. Ενημέρωσης
  • Διδασκαλία της Ελληνικής :: Πιστοποίηση Ελληνομάθειας :: Δραστηριότητες του ΚΕΓ :: Ανακοινώσεις

    Διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης Γλώσσας (ΜΑ, Εξ Αποστάσεως) (Παν/μιο Λευκωσίας - ΚΕΓ)

    Διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης Γλώσσας (ΜΑ) (Εξ Αποστάσεως) από το Παν/μιο
    Λευκωσίας σε συνεργασία με το ΚΕΓ

    Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (φορέας υλοποίησης του επιμορφωτικού προγράμματος «Διαδρομές στη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας» και επιστημονικός φορέας του ΥΠΠΑΙΘ για την ελληνόφωνη/ελληνόγλωσση εκπαίδευση), σε σύμπραξη με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, οργανώνουν, για δεύτερη χρονιά κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, κύκλο μεταπτυχιακών σπουδών (MA) για τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας.

    Το ΚΕΓ, με την δεκαετή σχεδόν εμπειρία του στην επαγγελματική κατάρτιση διδασκόντων μέσω των ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ και τον καταστατικό του ρόλο στην εκπαίδευση των τελευταίων για τη διδασκαλία της ελληνικής ως Γ2, συμπράττει με ένα αναγνωρισμένο ακαδημαϊκό ίδρυμα για την οργάνωση ενός άρτιου μεταπτυχιακού προγράμματος.

    Το εν λόγω πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών συμπληρώνει και εμβαθύνει τις γνώσεις των διδασκόντων σε όλες τις σημαντικές θεματικές ενότητες, ενώ για την υλοποίηση του προγράμματος συνεργάζονται μέλη Δ.Ε.Π. και καταξιωμένοι διδάσκοντες, κάποιοι εκ των οποίων απασχολήθηκαν και στο πρόγραμμα «Διαδρομές στη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας».

    Σας παραπέμπουμε στο συνημμένο ενημερωτικό υλικό με τη σημείωση πως οι απόφοιτοι των ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ, με το τεκμήριο πως ήδη έχουν λάβει σημαντική κατάρτιση, θα τύχουν αναγνώρισης ενός μαθήματος στο πλαίσιο του προγράμματος.

    04 Αύγ 2016 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Νέα για την Πύλη :: Δραστηριότητες του ΚΕΓ :: Ανακοινώσεις

    Ανανέωση της εφαρμογής των Ψηφίδων: Ιστορία και Λογοτεχνία. Λογοτεχνικά κείμενα και ιστορικές μαρτυρίες-πηγές από το 1770 μέχρι το τέλος του 20ού αιώνα

    «Ιστορία και Λογοτεχνία» Λογοτεχνικά κείμενα και ιστορικές μαρτυρίες-πηγές από το 1770 μέχρι το τέλος του 20ού αιώνα.

    Ανανεώθηκε το περιεχόμενο της συγκεκριμένης εφαρμογής των «Ψηφίδων για την ελληνική γλώσσα και την εκπαίδευση» του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας. Πρόκειται για ένα χρονολόγιο επιλεγμένων λογοτεχνικών κειμένων που πραγματεύονται στιγμιότυπα της ελληνικής ιστορίας των τελευταίων δύο αιώνων. Τα λογοτεχνικά κείμενα πλαισιώνονται από ιστορικές πηγές, τεκμήρια και μαρτυρίες (ψηφιακά κείμενα και οπτικοακουστικά αρχεία). Κάθε λογοτεχνικό κείμενο συνοδεύεται από κατάλληλη σήμανση για στοχευμένες αναζητήσεις παράλληλων λογοτεχνικών κειμένων. Για την αμεσότερη πρόσβαση στο σύνολο του υλικού και ανεξάρτητα της χρονολογικής του διάταξης λειτουργεί περιβάλλον αναζήτησης. Η εφαρμογή «Ιστορία και Λογοτεχνία» καλείται να εξυπηρετήσει διαθεματικές προσεγγίσεις (ιστορίας-λογοτεχνίας) στη ελληνική εκπαίδευση (με έμφαση στη δευτεροβάθμια), να υποστηρίξει τη διδασκαλία στο μάθημα της λογοτεχνίας ως προς τους λογοτεχνικούς τρόπους πραγμάτευσης της ιστορίας, να ενισχύσει ακόμα και το μάθημα της ιστορίας. Σε κάθε περίπτωση, προσφέρει στον διδάσκοντα κείμενα και αρχειακό υλικό για τη διδασκαλία του (ομαδικές εργασίες, συνεργασίες για την οργάνωση σχολικής εκδήλωσης, κλπ.). Για το πλαίσιο αξιοποίησης στη λογοτεχνική εκπαίδευση υπάρχει αναλυτική μελέτη χρήσιμη στους εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται να κατευθύνουν ανάλογα το μάθημά τους αλλά και στον χρήστη που ενδιαφέρεται για τη θεωρητική του ενημέρωση. Στο περιβάλλον «Ιστορία και Λογοτεχνία» διατίθεται μια επιλογή σχετικής βιβλιογραφίας καθώς και εκπαιδευτικά σενάρια που ενσωματώνουν σημεία συνάντησης ιστορίας και λογοτεχνίας στη διδακτική πράξη. Για τους συντελεστές του έργου βλ. την ομάδα εργασίας.

    29 Ιούλ 2016 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Ανακοινώσεις :: Συνέδρια & Ημερίδες

    4o Διαβαλκανικό Φιλολογικό Συνέδριο (29-31/07/16)

    Στις 29-31 Ιουλίου 2016 θα πραγματοποιηθεί στη Σιάτιστα (αίθουσα "Τραμπαντζείου Γυμνασίου") το 4ο Διαβαλκανικό Φιλολογικό Συνέδριο με τίτλο: "Η ποίηση της περιόδου 1945-1955 στην Ελλάδα, τα Βαλκάνια, τη Ρωσία και την Ουγγαρία. Ποίηση και Εποχή".

    20 Ιούλ 2016 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

< Προηγούμενο   [1]   Επόμενο >