Διδακτικά Βιβλία του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Με την είσοδο σας στα TEE σηματοδοτείται η αρχή μιας νέας περιόδου της νεανικής σας ηλικίας. Είναι γεμάτη προβληματισμούς για το μέλλον, οραματισμούς για την προσωπική σας ζωή και πολλές φορές ανασφάλειες μπροστά στο άγνωστο.

Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας δεν θα ήθελε να σας προσφέρει "συνταγές" για το μέλλον, αλλά να ρίξει φως σε σχετικούς με την πίστη προβληματισμούς, ώστε να διαπιστώσετε ότι ο χώρος αυτός έχει θέση στην προσωπική σας πορεία και μάλιστα μπορεί να γίνει αφορμή να γνωρίσετε και να ζήσετε αληθινά την υπόθεση της ελευθερίας.

Οι καθηγητές σας έχουν κάθε διάθεση να διαλεχθούν μαζί σας, εφ' όσον ο διάλογος και ο σεβασμός της διαφορετικότητας είναι το βασικό εργαλείο της παιδαγωγικής μεθόδου που χρησιμοποίησε ο ίδιος ο Χριστός. Θα είναι αφορμή να επεξηγήσετε και να σχολιάσετε όρους που ίσως σας φανούν πρωτόγνωροι και ίσως δύσκολοι.

Τα λίγα μαθήματα που προσφέρονται για μελέτη θα θέλαμε να σταθούν μια πρώτη επαφή με τις αιώνιες αλήθειες της ορθόδοξης πίστης μας, ώστε αργότερα να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε τη ζωή με θάρρος και ελπίδα.

Οι συγγραφείς