Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Κόσμος :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( ένα μπέργκερ που... καταπίνεται αμάσητο! :: 15-01-2003) 

Ένα μπέργκερ που… καταπίνεται αμάσητο!

Σούπερ μπέργκερ. Έχει ξετρελάνει τη Νέα Υόρκη

Βγαίνει καυτό από το γκριλ: μισό κιλό αλεσμένου βοδινού κρέατος, λίγο μεγαλύτερο από ένα CD, το οποίο… κάθεται επάνω στο ένα ήμισυ από ένα στρογγυλό σταρένιο ψωμάκι, σχεδόν ολόκληρο καλυμμένο με μικρές φέτες ψητών μανιταριών. Πρόκειται για το νέο μπέργκερ που έχει τρελάνει όλη τη Νέα Υόρκη και που στοιχίζει ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο από 41 δολάρια!

Αυτό το μπέργκερ που είναι φτιαγμένο από γιαπωνέζικο "κόμπε" βοδινό κρέας έχει μία ιδιοτυπία: δεν χρειάζεται μάσημα. Κι αυτό συμβαίνει επειδή το ελάχιστα ψημένο βοδινό κρέας εξατμίζεται μέσα στο στόμα, την ώρα που ο ουρανίσκος απολαμβάνει τις εξαίσιες γεύσεις αυτού του πανάκριβου μπέργκερ. Το μπέργκερ αυτό όμως, που έχει κάνει όλους τους γευσιγνώστες - ακόμα και τους πιο απαιτητικούς - να εκστασιάζονται, διαφέρει από όλα τα άλλα μπέργκερ, επειδή τα συστατικά του είναι μοναδικά.

"Έχει πολύ μεγάλη περιεκτικότητα σε λίπος" εξηγεί ο κ. Έντουαρντ Γκοζντζ, ο σεφ που δημιούργησε αυτό το γκουρμέ μπέργκερ. "Οι Γιαπωνέζοι παίρνουν ένα βόδι και το… ταΐζουν μπίρα για να το κάνουν να πεινάσει, και μετά του δίνουν να φάει, μέχρι σκασμού, την καλύτερη ποιότητα σιτηρών. Έπειτα οι ειδικοί κάνουν μασάζ στο βόδι. Όταν φθάνει η ώρα να πάνε το βόδι στο σφαγείο, εκείνο έχει δυόμισι φορές το βάρος μιας κανονικής αγελάδας".