Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Τηλεόραση :: Ελεύθερο ρεπορτάζ

( στα πάνω τους γρηγόρης - σοφία :: 4/1/2006 20:26:35) 

Της ΦΩΦΩΣ ΜΠΟΝΙΟΥ

Σοφία Αλιμπέρτη.

Γρηγόρης Αρναούτογλου.

Ανέβηκε στη δεύτερη θέση η Μενεγάκη, έχασαν έδαφος Μελέτη και Κάρτσωνα-Πουνέντης

Στα πάνω τους Γρηγόρης - Σοφία

Τα πάνω κάτω στην πρωινή ψυχαγωγική ζώνη έφερε και πάλι ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, ο οποίος για τρίτο κατά σειρά μήνα έμεινε στο θρόνο της πρωτιάς, αφήνοντας πίσω του τις δύο ξανθιές κυρίες. Ειδικότερα σε μία ζώνη όπου τα τελευταία χρόνια η πρωτιά ήταν γένους θηλυκού ο Θεσσαλονικιός παρουσιαστής μαζί με τη Ράνια Θρασκιά, τη Σίσσυ Χρηστίδου και τον Κωνσταντίνο Αγγελίδη κατάφεραν να ανατρέψουν το τοπίο και να διατηρήσουν την επιτυχία του πρώτου μήνα. Αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος το πρωί συνέχισε να είναι "όμορφος" και το Δεκέμβριο, με τα ποσοστά τηλεθέασης της εκπομπής να φτάνουν το 24,4%, καταγράφοντας σημαντική αύξηση, καθώς τα νούμερα της προηγούμενης μέτρησης ήθελαν το μαγκαζίνο του MEGA να πετυχαίνει τηλεθέαση 23,2%.

Και αν ο Γρηγόρης Αρναούτογλου έχει κάθε λόγο να χαίρεται για την επιτυχία της εκπομπής του, χαρούμενη πρέπει να είναι και η Ελένη Μενεγάκη, η οποία φαίνεται ότι βρίσκει ξανά τη φόρμα της και ανακτά το χαμένο έδαφος. Από το 19,9% στο οποίο έφτανε ο "Καφές με την Ελένη" το Νοέμβριο, το ποσοστό αυξήθηκε στο 20,6%, αφήνοντας την Ελεονώρα Μελέτη στην τρίτη θέση, μιας και η εκπομπή "Πρωινός καφές" έπεσε από το 21% στο 20,1%. Η πτώση αυτή στέρησε από τη νεαρή παρουσιάστρια τη δεύτερη θέση, την οποία "καπάρωσε" η ωραία Ελένη. Όσο για την έτερη παρουσιάστρια της πρωινής ζώνης του STAR Αλεξάνδρα Πασχαλίδου, αυτή δεν κατάφερε να ανεβάσει τα ποσοστά της εκπομπής "Όλα καλά", η οποία έμεινε στη λίστα της AGB σε χαμηλά επίπεδα, της τάξης του 6,4%.

Ίδιο το τοπίο και στις μετρήσεις τηλεθέασης που αφορούν τη Θεσσαλονίκη. Ο Γρηγόρης όχι μόνο κράτησε την πρώτη θέση, αλλά ενίσχυσε τα ποσοστά της πανελλαδικής μέτρησης, φτάνοντας το μερίδιο τηλεθέασης του "Όμορφου κόσμου" στο 29,2%. Τη δεύτερη θέση με μεγάλη διαφορά από τον Γρηγόρη διατήρησε η Ελένη Μενεγάκη (18,7%), τρίτη ήλθε η Μελέτη με 15,9% και τέταρτη η Πασχαλίδου με 5,5%.

Και μπορεί ο ALPHA καθημερινά να μην κατάφερε να αναδειχθεί νικητής, στη ζώνη του Σαββατοκύριακου όμως το πέτυχε χάρη στη Σοφία Αλιμπέρτη και την εκπομπή "Αυτό μας έλειπε", η οποία βρέθηκε στην κορυφαία θέση με τηλεθέαση 25,4% έναντι 15,6% των "Σπιτόγατων" του ΑΝΤ1, που παρουσιάζουν η Νίκη Κάρτσωνα και ο Μάκης Πουνέντης. Πρώτη όμως και στις προτιμήσεις των Θεσσαλονικέων έρχεται η Αλιμπέρτη, η οποία είχε με το μέρος της το Δεκέμβριο το 20,8% της τηλεθέασης έναντι 14,1% της αντίστοιχης πρωινής ψυχαγωγικής εκπομπής του ΑΝΤ1.