Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( μονικα λουινσκι ) 

ΜΟΝΙΚΑ ΛΟΥΙΝΣΚΙ

Μετά τον καταιγισμό αιτήσεων δημόσιας συγγνώμης από τον Μπιλ Κλίντον, ανάλογη τακτική άρχισε και η "συμπρωταγωνίστρια" του ροζ σκανδάλου. Η Μόνικα Λουίνσκι ζήτησε συγγνώμη από τους γείτονές της λίγο πριν μετακομίσει από το διαμέρισμά της. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ουάσιγκτον Ποστ", η πρώην μαθητευόμενη υπάλληλος του Λευκού Οίκου, επιθυμώντας να απαλλαγεί από την 24ωρη παρουσία δημοσιογράφων έξω από το σπίτι της, αποφάσισε να αλλάξει τόπο κατοικίας.

Πριν μετακομίσει, διένειμε στους ενοίκους των υπολοίπων διαμερισμάτων της πολυκατοικίας της, στο κέντρο της Ουάσιγκτον, επιστολή, στην οποία αναφέρει: "Τώρα που φεύγω από το διαμέρισμα της λεωφόρου Νιού Χαμσάιρ 700, επιθυμώ να σας ζητήσω συγγνώμη για την αναστάτωση που σας προκάλεσα κατά τους τελευταίους εννέα μήνες". Στην επιστολή της την οποία τύπωσε σε γαλάζιο χαρτί και που υπογράφει ιδιοχείρως, η Μόνικα Λουίνσκι εκφράζει επίσης τις ευχαριστίες της για τη συμπαράσταση την οποία βρήκε στους γείτονές της "κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο".

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, μεταξύ των πρώην γειτόνων της Μόνικα ήταν και ο Μπομπ Ντόουλ, ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος στις τελευταίες προεδρικές εκλογές, που ηττήθηκε από τον Κλίντον. Η Λουίνσκι απέκρυψε, όπως ήταν αναμενόμενο, από τους γείτονες και τον Τύπο τη νέα της διεύθυνση. Βέβαια, είναι δύσκολο να "κρυφτεί" για πολύ καιρό, καθώς είναι πλέον ένα από τα γνωστότερα πρόσωπα των ΗΠΑ. Η φήμη της έφθασε μάλιστα στο σημείο να εμπνεύσει και έναν εστιάτορα της Νότιας Κίνας.

Σύμφωνα με τον κινεζικό Τύπο, ο μη κατονομαζόμενος αυτός εστιάτορας, επινόησε μια συνταγή κοτόπουλου με άφθονα μπαχαρικά και ξερά δαμάσκηνα, την οποία ονόμασε "Λουίνσκι", και, όπως ισχυρίζεται, είναι το πιο "πικάντικο" πιάτο στον κόσμο. Η ιστορία του "Μπιλ και της Μόνικα" είναι πολύ… δημοφιλής στην πουριτανική Κίνα. Παρά τις "φιλότιμες" προσπάθειες των αρχών να απαγορεύσουν, στο όνομα των καλών διπλωματικών σχέσεων με τις ΗΠΑ, τη δημοσίευση άρθρων και βιβλίων γύρω από την υπόθεση αυτή, η Μόνικα είναι διάσημη ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα χωριά της χώρας.