Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( στην..."υγεία" της ολλανδίας ) 

HELEXPO

Στην…"υγεία" της Ολλανδίας

Η επίσημη συμμετοχή της Ολλανδίας σε σύνολο 221 Ελλήνων και ξένων εκθετών, είναι το "νέο" στοιχείο που παρουσιάζει η φετινή διοργάνωση της 4ης κλαδικής έκθεσης "Υγεία" (Πέμπτη 2 - Κυριακή 5 Απριλίου στις εγκαταστάσεις της Helexpo). Ευρεία είναι η συμμετοχή του υπουργείου Υγείας στην κλαδική αυτή έκθεση ιατρικού και νοσοκομειακού εξοπλισμού, με την παρουσίαση, μεταξύ άλλων, της μονάδας τηλεϊατρικής. Ωστόσο, έντονη είναι η δυσαρέσκεια του συνδέσμου προμηθευτών νοσοκομειακού και επιστημονικού υλικού που τονίζει ότι "η Helexpo δεν επιδεικνύει την απαιτούμενη δυναμική στρατηγική για την επιτυχία της διοργάνωσης".

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στα περίπτερα 8, 9, 10 και 12 των εγκαταστάσεων της Helexpo. Περιλαμβάνει 58 άμεσους Έλληνες εκθέτες και 2 έμμεσους, καθώς επίσης 8 άμεσες ξένες συμμετοχές (από Πολωνία, Ουγγαρία, Ιταλία, Κύπρο, Πακιστάν και Ολλανδία) και 153 έμμεσες.

"Η επίσημη κρατική συμμετοχή της Ολλανδίας ενισχύει το διεθνή χαρακτήρα και την εμβέλεια της "Υγεία". Στόχος της, άλλωστε, είναι να λειτουργήσει ως διεθνής αγορά και μάλιστα με διευρυνόμενο ρόλο. Γι' αυτό το λόγο έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στην πρόσκληση εμπορικών κι επαγγελματικών επισκεπτών από γειτονικές χώρες, ενώ συμμετέχουν συνολικά 17 χώρες", τόνισε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο γενικός διευθυντής της Helexpo, Νίκος Πινακίδης.

Δυσαρεστημένοι εμφανίστηκαν οι εκπρόσωποι του συνδέσμου προμηθευτών νοσοκομειακού και επιστημονικού υλικού Βόρειας Ελλάδας. "Η ίδια η διαφήμιση της έκθεσης υπήρξε ελλιπής, ενώ οι συμμετοχές βασίζονται κυρίως στην ελληνική αγορά και ιδιαίτερα στην τοπική αγορά της Θεσσαλονίκης. Αντίθετα, στόχος της "Υγεία" πρέπει να είναι η ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, των παρευξείνιων χωρών και της Μέσης Ανατολής", επεσήμανε, μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του συνδέσμου, Απόστολος Παπούδης. Ο κ. Παπούδης ανέφερε επίσης την έλλειψη ξενοδοχειακών μονάδων στην πόλη, που αποτρέπει τους ενδιαφερόμενους να επισκεφθούν την "Υγεία" και πρότεινε τη δημιουργία υπηρεσίας στη Helexpo, αρμόδια για τη διευκόλυνση των επισκεπτών στην ανεύρεση καταλύματος.

Στη φετινή, 4η "Υγεία", θα παρουσιαστεί η μονάδα τηλεϊατρικής, οργανικό τμήμα του Σισμανόγλειου νοσοκομείου. Η μονάδα λειτουργεί από το 1991 και "νοσηλεύει" σήμερα στα λεγόμενα "τακτικά τηλεϊατρεία" (ανάλογα με τα τακτικά ιατρεία) ασθενείς από ακριτικές κυρίως περιοχές, 17 περιοχές της Ελλάδας και σύνολο 15% των περιστατικών. Μέχρι σήμερα έχει εξυπηρετήσει 3.000 ασθενείς.