Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( η φανέλα του γκάλη και το φιλί :: 29/3/2006 20:27:07) 

Ο Κόρεϊ Μπρούερ ποζάρει για τη "Μακεδονία" δίπλα στη θρυλική φανέλα του Νίκου Γκάλη.

Η φανέλα του Γκάλη και το φιλί

Ο Κόρεϊ Μπρούερ αποκάλυψε πως όταν ήρθε ήθελε το Νο6

Όταν ο Κόρεϊ Μπρούερ ήρθε στην Ελλάδα για τον Άρη, ζήτησε το αγαπημένο του νούμερο στη φανέλα. Το Νο6. "Πάρε όποιο άλλο θες, εκτός απ' αυτό. Αυτό ανήκει στον Γκάλη", του είπαν οι άνθρωποι του Άρη. Προχθές ο Μπρούερ έτρεξε και αγκάλιασε τον Γκάλη μετά τον αγώνα με τη Χέμοφαρμ. Χθες, συμφώνησε πως η φανέλα με το Νο6 πρέπει να μην φορεθεί από κανέναν άλλον και να κρεμαστεί στην οροφή του Παλέ!

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΥΡΙΔΗ

Χθες το απόγευμα ο Μπρούερ ήταν στα γραφεία του Άρη και έβλεπε μόνος του τον αγώνα με τη Χέμοφαρμ. Ήταν αυτός που σύμφωνα με τον Γκάλη "άλλαξε όλη την μορφή του αγώνα και έσπρωξε τον Άρη στη νίκη". "Ο άνθρωπος ξέρει πολύ μπάσκετ", απάντησε χθες ο Μπρούερ και αποκάλυψε πως ήθελε στην αρχή της χρονιάς τη φανέλα με το Νο6. "Είναι αλήθεια ότι ζήτησα το Νο6 όταν ήρθα. Αυτό είναι το αγαπημένο μου νούμερο και αυτό φορούσα και στην Εστουντιάντες και στη Βίρτους. Μου είπαν όμως ότι δεν μπορούσα να έχω το Νο6, γιατί ανήκει στον Γκάλη. Ρώτησα, έμαθα, είδα κασέτες και κατάλαβα τι εστί Γκάλης. Ήταν μεγάλος παίκτης, εξαιρετικός σκόρερ και θα μπορούσε να παίξει άνετα και στην Αμερική. Χθες (σ.σ. προχθές) κατάλαβα πόσο μεγάλη είναι η συμβολή του στον Άρη και γιατί είναι ζωντανός θρύλος της ομάδας. Χθες κατάλαβα γιατί δεν έπρεπε να φορέσω τη φανέλα με το Νο6. Αυτή η φανέλα πρέπει να κρεμαστεί στην οροφή του Παλέ και να μην τη φορέσει κανείς άλλος…", υποστήριξε ο Αμερικανός γκαρντ. Μετά τον αγώνα έτρεξε και αγκάλιασε τον "Νικ". "Δεν είπαμε πολλά. Απλώς τον ευχαρίστησα, τον φίλησα και μου έδωσε συγχαρητήρια. Ήταν κάτι που ήθελα να κάνω, κάτι πολύ μικρό βέβαια…", πρόσθεσε ο Μπρούερ.

Μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες να φτάσει σε έναν ευρωπαϊκό τελικό με την Εστουντιάντες, ο Άρης είναι η ομάδα που του δίνει την ευκαιρία να κερδίσει τον πρώτο τίτλο στην καριέρα του. "Το όνειρό μου από τη στιγμή που ήρθα στην Ευρώπη ήταν να παίξω σε έναν τελικό και να διεκδικήσω έναν τίτλο. Στον Άρη το κατάφερα αυτό με την πρώτη μου χρονιά και αισθάνομαι πολύ ικανοποιημένος. Ζω τις καλύτερες μέρες της καριέρας μου και τις απολαμβάνω πραγματικά…", αποκάλυψε ο Μπρούερ, που σημειωτέον στους δυο αγώνες με τη Χέμοφαρμ πέτυχε 47 πόντους (23,5π. κατά μέσο όρο) και ήταν αναμφισβήτητα ο MVP του Άρη σε αυτή τη σειρά.