Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( ιούνιο του 2008 θεμέλια για νέο δημαρχείο :: 8/3/2006 20:05:38) 

Ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Αρχιτεκτονικού Κώστα Εγγλέζο, επιθεώρησε τα έργα που γίνονται στην περιοχή.

Ιούνιο του 2008 θεμέλια για νέο δημαρχείο

Τις εργασίες κατασκευής του νέου μεγάρου και του υπόγειου σταθμού επιθεώρησε χθες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Εντός του πρώτου εξαμήνου του 2008 αναμένεται να παραδοθούν στη χρήση των Θεσσαλονικέων το νέο δημαρχιακό μέγαρο της πόλης καθώς και ο υπόγειος σταθμός αυτοκινήτων, χωρητικότητας περίπου 850 θέσεων, που κατασκευάζονται στην περιοχή του πρώην στρατοπέδου Τσιρογιάννη.

Χθες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Αρχιτεκτονικού Κώστα Εγγλέζο, επιθεώρησε τα έργα που γίνονται στην περιοχή. Όπως ανέφερε ο κ. Παπαγεωργόπουλος, το νέο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης θα είναι υψηλής αισθητικής, σύγχρονο και απολύτως λειτουργικό.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που παρουσίασε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού, η θεμελίωση του νέου δημαρχιακού μεγάρου αναμένεται στα τέλη Ιουνίου. Όπως εξήγησε ο κ. Εγγλέζος, οι μεγάλες κατασκευαστικές εργασίες θα γίνουν ορατές από τους πολίτες τον προσεχή Νοέμβριο.

Το νέο δημαρχιακό μέγαρο της Θεσσαλονίκης θα καλύψει μία έκταση περίπου 14.500 τετρ. μ. και θα εξελιχθεί σε τρεις κτιριακές μονάδες (κτίριο διοίκησης, κτίριο δημοτικού συμβουλίου, κτίριο υπηρεσιών) με κλιμακούμενο ύψος. Η κεντρική είσοδος του δημαρχείου θα είναι από την οδό Γ' Σεπτεμβρίου, ενώ στον υπαίθριο χώρο θα διαμορφωθεί πράσινο συνολικής έκτασης 5.217 τετρ. μ.

Το υπόγειο πάρκιγκ, το οποίο κατασκευάζεται στην περιοχή, θα έχει χωρητικότητα 851 θέσεων και θα εξελιχθεί σε τρία υπόγεια. Από το συνολικό αριθμό των διαθέσιμων θέσεων για χρήση του δημαρχείου θα διατεθούν οι 142.

Β.Ζ.