Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Τηλεόραση :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( στο επίκεντρο η δημοσιογραφία :: 9/3/2006 20:04:42) 

Στο επίκεντρο η δημοσιογραφία

Ο ρόλος του δημοσιογράφου στο καινούργιο περιβάλλον του Διαδικτύου και των δυνατοτήτων που δίνουν τα νέα τεχνολογικά μέσα επικοινωνίας βρέθηκε στο επίκεντρο δημόσιας συζήτησης με θέμα "Παραδοσιακή δημοσιογραφία και η πρόκληση των νέων μέσων", στην οποία κεντρικός ομιλητής ήταν ο συγγραφέας-δημοσιογράφος Μπιλ Κόβατς.

Αφορμή για την εκδήλωση στάθηκε η έκδοση του νέου βιβλίου των Μπιλ Κόβατς και Τομ Ρόζενστιλ "Εισαγωγή στη δημοσιογραφία: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι άνθρωποι των μέσων και τι πρέπει να αναμένει η κοινή γνώμη", το οποίο κυκλοφορεί από τις "Εκδόσεις Καστανιώτη".

Ο κ. Κόβατς, αφού αναφέρθηκε στις αρχές που πρέπει να τηρούν οι δημοσιογράφοι, τόνισε ότι η δημοσιογραφία οφείλει πρώτα απ' όλα να είναι πιστή στους πολίτες και ανέφερε ότι η πεμπτουσία της είναι η συνέπεια στη διασταύρωση της πληροφορίας και η ανεξαρτησία της χωρίς συμβιβασμούς, προσθέτοντας ότι η συνεχώς ζητούμενη αντικειμενικότητα δεν πρέπει να θεωρείται ως ένα πράγμα, αλλά ως μια συνεχής διαδικασία αποσαφήνισης των γεγονότων και προσέγγισης της αλήθειας.