Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( θέμα με το θέμα :: 24/2/2006 19:55:43) 

Θέμα με το θέμα

Ενα προτεινόμενο θέμα έκθεσης από τον σύνδεσμο βετεράνων ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ, έφερε σε δύσκολη θέση τον νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη (φωτογραφία). Οι παλαίμαχοι του Δικεφάλου πρότειναν στη διεύθυνση εκπαίδευσης κεντρικής Μακεδονίας την προκήρυξη διαγωνισμού έκθεσης για μαθητές της Γ' Λυκείου με το εξής θέμα: "ΠΑΟΚ παιχνίδι μπάλας Κωνσταντινούπολη - προσφυγιά - Θεσσαλονίκη. Ερασιτεχνικό ελληνικό πρωτάθλημα.

Επαγγελματικό ελληνικό πρωτάθλημα. Μια πορεία που του έδωσε τον μεγαλύτερο σε όγκο και πίστη "λαό". Αναπτύξτε: Ποιοι ήταν οι λόγοι αυτού του φαινομένου…" κτλ.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ εγκρίθηκε από τη νομαρχία προκαλώντας την άμεση αντίδραση των ανθρώπων του "ενιαίου" Άρη (ΑΣ, ΠΑΕ, ΚΑΕ) οι οποίο θεώρησαν πως το να τίθεται τέτοιο θέμα έκθεσης μόνον για μία ομάδα και μάλιστα υπό την έγκριση κρατικών φορέων, "χαρίζει", μέσω εντυπώσεων που δημιουργούνται στην ομάδα του ΠΑΟΚ οτιδήποτε σχετίζεται με το προσφυγικό στοιχείο στη Βόρειο Ελλάδα. "Είναι αδιανόητο για τις προσπάθειες κάποιων να προσηλυτίσουν φιλάθλους, να χρησιμοποιούνται κρατικοί φορείς και θεσμοί, για να επισημοποιούν τις όποιες προπαγανδιστικές τους απόψεις" ανέφερε μεταξύ άλλων η σκληρή ανακοίνωση των "κίτρινων".

ΜΠΡΟΣ στο αδιέξοδο ο νομάρχης ακύρωσε τον διαγωνισμό τονίζοντας ότι δική του ιδέα αρχικά ήταν να γίνει ένας σχετικός διαγωνισμός έκθεσης με θέματα για όλες τις ομάδες και να επιλέξει κάθε μαθητής ποιο θα αναπτύξει. "Διευκρινίζω ότι ο νομάρχης Θεσσαλονίκης δεν χρειάζεται τα διαπιστευτήρια κανενός για να αποδείξει ότι τιμά, σέβεται και αγαπά την ιστορία και την προοπτική όλων των ομάδων της Θεσσαλονίκης με έργα και όχι με λόγια" δήλώσε μεταξύ άλλων ο Ψωμιάδης.