Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( συμφωνία με γκαγκάτση :: 14/3/2006 21:31:37) 

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ

Συμφωνία με Γκαγκάτση

Όλη η Σούπερ λίγκα (εκπρόσωποι των επιτροπών της Α' και Β' εθνικής) συγκεντρώθηκε χθες το απόγευμα στα γραφεία της ΕΠΟ, όπου συζητήθηκαν με τον Βασίλη Γκαγκάτση οι τελευταίες λεπτομέρειες για την υλοποίηση του σχεδίου και τις αλλαγές στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μετά τη συνάντηση, φάνηκε ότι αντικείμενο συζήτησης ήταν και η διαιτησία, με τον Βασίλη Γκαγκάτση να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για αλλαγές. "Ο κ. Γερμανάκος συμπληρώνει δύο χρόνια το καλοκαίρι και το διοικητικό συμβούλιο θα αποφασίσει, γιατί όπως είναι γνωστό η θητεία της ΚΕΔ είναι δύο χρόνια. Πάντως μέχρι τώρα είχε και έχει τη στήριξη της ΕΠΟ" είπε ο πρόεδρος της ΕΠΟ με αφορμή τις διφορούμενες δηλώσεις του προέδρου της ΚΕΔ, Μάκη Γερμανάκου ("Οι επιθέσεις γίνονται σε προσωπικό επίπεδο, αλλά η ΚΕΔ δεν εξαρτάται μόνο από τον πρόεδρό της. Είναι συλλογικό όργανο").

Επίσης, ο κ. Γκαγκάτσης τόνισε ότι συμφώνησε με τη Σούπερ λίγκα για την αύξηση των αμοιβών των διαιτητών, ενώ άναψε το πράσινο φως και στις ομάδες της Β' εθνικής για τη δημιουργία νέας αυτόνομης λίγκας δεκαοκτώ ομάδων στα πρότυπα της Α' εθνικής (μοναδική εκκρεμότητα είναι το αν η Β' εθνική θα διεκδικήσει μόνη της ή από κοινού με την Α' εθνική τα τηλεοπτικά δικαιώματα της επόμενης σεζόν).

Η Γ' εθνική επιστρέφει στην ΕΠΟ και οι ομάδες θα είναι ΤΑΠ, ενώ η ΕΠΑΕ απέστειλε εξώδικο στην ΕΠΟ με το οποίο ζητεί να της επιστραφούν 500 χιλιάδες ευρώ, τα οποία παρακράτησε η ομοσπονδία -από επιχορηγήσεις της ΟΥΕΦΑ- έναντι παλαιότερων χρεών της διοργανώτριας αρχής.

Δ. ΤΥΧΑΛΑΣ