Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( η "γιορτή της άνοιξης" στην πλατεία αριστοτέλους :: 21/3/2006 19:24:45) 

Να δημιουργήσει "το μητροπολιτικό πάρκο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ενώσει το Σεΐχ Σου με την παραλιακή ζώνη πρασίνου", ονειρεύεται ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Φωτογραφία: ΣΙΣΣΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ

Η "γιορτή της άνοιξης" στην πλατεία Αριστοτέλους

Φυτά και λουλούδια διανεμήθηκαν διά χειρός Βασίλη Παπαγεωργόπουλου για τον εορτασμό της ημέρας δασοπονίας

Σύμβαση για τη φύτευση 2.500 δέντρων υπέγραψε ο δήμος Θεσσαλονίκης

Χιλιάδες δενδρύλλια και εποχικά φυτά μοίρασε χθες στην πλατεία Αριστοτέλους ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας δασοπονίας. Και φέτος, όπως και πέρυσι, πλήθος πολιτών παραβρέθηκε στην καθιερωμένη πια εκδήλωση με τίτλο "Η γιορτή της άνοιξης" και πήρε φυτά και λουλούδια, τα οποία οι Θεσσαλονικείς θα τα φυτέψουν στα μπαλκόνια και στις αυλές των σπιτιών τους.

"Σήμερα γιορτάζει η φύση και εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να πολλαπλασιάσουμε το πράσινο και να δημιουργήσουμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Πρόσφατα υπογράψαμε σύμβαση, για να φυτέψουμε 2.500 δέντρα και στα πέντε δημοτικά διαμερίσματα, ενώ κατορθώσαμε να αυξήσουμε το πράσινο στο 9% της συνολικής επιφάνειας του δήμου μας. Το όνειρό μας είναι να δημιουργήσουμε το μητροπολιτικό πάρκο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ενώσουμε το Σεΐχ Σου με την παραλιακή ζώνη πρασίνου", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγεωργόπουλος.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι περιβαλλοντικών οργανώσεων, καθηγητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου, της υπηρεσίας Αναδασώσεων και πλήθος τοπικών φορέων της πόλης, δίνοντας το μήνυμα της ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος και την αγάπη για τους χώρους πρασίνου, αλλά και εκφράζοντας την ανάγκη να συνεχιστούν πιο εντατικά τέτοιου είδους ενέργειες.