Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( ατυπη παράταση για το κτελ χαλκιδικής :: 9/3/2006 18:29:14) 

Ατυπη παράταση για το ΚΤΕΛ Χαλκιδικής

Το καλοκαίρι αναμένεται να μεταφερθεί στις νέες εγκαταστάσεις σε οικόπεδο στην περιοχή του Praktiker

Παράταση από το νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη ζήτησε χθες ο νομάρχης Χαλκιδικής στην απόφαση του πρώτου να σφραγίσει το σταθμαρχείο του ΚΤΕΛ Χαλκιδικής στη συμβολή των οδών Ψελλού και Αιγαίου, διότι δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας από τη διεύθυνση Συγκοινωνιών.

Το πρόβλημα με το σταθμαρχείο του ΚΤΕΛ Χαλκιδικής ξεκίνησε εδώ και δύο χρόνια, καθώς δεκάδες κάτοικοι της Κηφισιάς εξέφρασαν έντονες διαμαρτυρίες στη νομαρχία Θεσσαλονίκης για το καθημερινό κυκλοφοριακό κομφούζιο στην περιοχή. Τα προβλήματα ηχορύπανσης και κυκλοφορίας ήταν εντονότερα τους καλοκαιρινούς μήνες, αφού χιλιάδες τουρίστες επιλέγουν να μετακινηθούν προς τις παραλίες της Χαλκιδικής με το ΚΤΕΛ.

Η προθεσμία για να αποχωρήσει το ΚΤΕΛ από την περιοχή έληγε χθες, ωστόσο ο νομάρχης Χαλκιδικής Αργύρης Λαφαζάνης με έγγραφό του στο νομάρχη Θεσσαλονίκης, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης ζήτησε παράταση μερικών μηνών, προκειμένου να ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση του σταθμαρχείου.

Νοικιάστηκε οικόπεδο

Σε χθεσινή συνάντησή του με τον κ. Ψωμιάδη δόθηκε άτυπη παράταση, καθώς το ΚΤΕΛ Χαλκιδικής έχει ήδη ενοικιάσει οικόπεδο στην περιοχή του Praktiker, όπου θα εγκατασταθεί πλέον το νέο σταθμαρχείο και από εκεί θα διεξάγονται όλα τα δρομολόγια.

Ο νομάρχης Χαλκιδικής Αργύρης Λαφαζάνης μιλώντας στη "Μ" επισήμανε ότι ο κ. Ψωμιάδης έχει δίκαιο να θέλει άμεσα την απομάκρυνση του ΚΤΕΛ, διότι και η κοινοπραξία καθυστέρησε υπερβολικά να το πράξει. "Υπάρχει κατανόηση από τη νομαρχία Θεσσαλονίκης, διότι, μέχρι να μετεγκατασταθεί το ΚΤΕΛ, δεν είναι δυνατόν οι επιβάτες μας να περιμένουν στο πεζοδρόμιο και στο κρύο το λεωφορείο", δήλωσε.

Μέχρι το καλοκαίρι το ΚΤΕΛ Χαλκιδικής αναμένεται να μεταφερθεί στις νέες εγκαταστάσεις, ενώ σύμφωνα με πρόταση του κ. Λαφαζάνη θα γίνονται και δύο στάσεις εντός της πόλης, μία στη Βούλγαρη και μία στη συμβολή Ψελλού με Αιγαίου, όπου είναι σήμερα το σταθμαρχείο, προκειμένου να εξυπηρετούνται καλύτερα οι επιβάτες από και προς τη Χαλκιδική.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ