Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( ο αναστοπουλος μιλησε για πανσερραϊκο, τελικη ευθεια και ο,τι αλλαξε την κατασταση :: 23/2/2006 18:51:39) 

Ο Νίκος Αναστόπουλος περιμένει πλέον την τελική ευθεία της προσπάθειας του Άρη.

Ο ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟ, ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

"Έμεινε τώρα η ουρά…"

Του ΑΛΕΞΗ ΤΣΑΡΟΥΧΑ

Είναι η αγαπημένη συνήθεια του Νίκου Αναστόπουλου να "στιγματίζει" τις συνεντεύξεις Τύπου με μια - δυο ενδεικτικές ατάκες. Χθες, μιλώντας για την πορεία του Άρη μέχρι σήμερα είπε "φάγαμε το γάιδαρο και έμεινε η ουρά".

Δεν παρέλειψε να συνδέσει τους αγώνες με Θρασύβουλο και Πανσερραϊκό, αλλά και να αναφερθεί στο παιχνίδι που σηματοδότησε την αρχή της ανάκαμψης του Άρη, στο σκληρό πρωτάθλημα της Β' εθνικής.

"Στο παιχνίδι με το Θρασύβουλο δεν κάναμε τίποτε περισσότερο από τη δουλειά μας και το καθήκον μας. Πήραμε τους τρεις βαθμούς. Δεν θα πρέπει να πανηγυρίζουμε και να έχουμε έπαρση. Σήμερα κατέχουμε την τρίτη θέση αλλά η ουσία είναι τι θα γίνει τον Μάιο, αν και είναι αδιανόητο για τον Άρη να πανηγυρίζει την επιστροφή στη φυσική του θέση", είπε αρχικά και αναφέρθηκε αμέσως στον αυριανό αγώνα με τον Πανσερραϊκό: "Είναι ένα πονηρό παιχνίδι. Δεν θα πρέπει να έχουμε εφησυχασμό επειδή ο Πανσερραϊκός θα έχει απουσίες λόγω τραυματισμών και τιμωριών. Ο Πανσερραϊκός και να χάσει δεν θα του πει κανένας τίποτα, το χειρότερο που μπορεί να πάθει είναι να χάσει το παιχνίδι. Εμείς όμως, αν τυχόν μπούμε στη λογική ότι θα κερδίσουμε μόνο με τις φανέλες θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα".

ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥ στην παρουσία του κόσμου δίπλα στην ομάδα είναι συχνές: "Θα έχουμε ένα όπλο, τον κόσμο, που θα διαφωνήσω με όσους λένε ότι είναι ο δωδέκατος παίκτης μας, γιατί πιστεύω ότι είναι ο πρώτος. Καλά που είμαστε κι εμείς είτε για να μας βρίζουν είτε για να μας βλέπουν. Προσφέρουμε και κοινωνικό έργο, γεμίζοντας γήπεδα."

Όσο για το αν σκέφτεται την κορυφή της βαθμολογίας; "Σκέφτομαι το στόχο. Φάγαμε το γάιδαρο, έχει μείνει η ουρά, αλλά η ουρά είναι δύσκολη. Χρειάζεται σοβαρότητα, προσπάθεια και σταθερότητα. Αποδείξαμε ότι όπου και αν παίζουμε, μπορούμε να παίρνουμε αποτελέσματα ακόμα και αν δεν είμαστε στη μέρα μας. Αν κερδίζουμε εμείς, τότε μπορούμε να βρεθούμε και ψηλότερα αλλά σίγουρα δεν ανεβαίνεις αν εσύ δεν κερδίζεις".

ΑΥΡΙΟ συμπληρώνεται ένας γύρος από τότε που ο Άρης έχασε για τελευταία φορά, στις Σέρρες με 2-0 από τον Πανσερραϊκό: "Ήταν πολύ κακό παιχνίδι, παίζαμε με δέκα παίκτες, υπήρχε ακόμη και κίνδυνος διασυρμού", είπε και αποκάλυψε τι εκτιμά ότι είναι αυτό που άλλαξε τη ροή των πραγμάτων. "Το γκολ στις καθυστερήσεις στον αγώνα με την Καστοριά ήταν μεγάλη υπόθεση, ήταν κλειδί για να προχωρήσουμε. Μετά, όμως δουλέψαμε πολύ, γίναμε καλύτερη ομάδα και έχουμε μια άμυνα που τσακίζει κόκαλα. Ακόμη όμως έχουμε δουλειά μπροστά μας".