Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( στην υπα ο έλεγχος των αποσκευών :: 8/3/2006 18:58:35) 

Μ. ΛΙΑΠΗΣ

Στην ΥΠΑ ο έλεγχος των αποσκευών

Στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας σκοπεύει να αναθέσει στο μέλλον ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης την ευθύνη του ελέγχου ασφαλείας επιβατών και αποσκευών στα διεθνή αεροδρόμια, την οποία σήμερα έχουν ιδιωτικές εταιρείες. Αυτό άφησε να εννοηθεί ο υπουργός απαντώντας χθες σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο περιθώριο του 10ου συνεδρίου της Ομοσπονδίας Συλλόγων ΥΠΑ (ΟΣΥΠΑ), που διεξήχθη στην Αθήνα.

Όσον αφορά τις πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις της ομοσπονδίας προσωπικού ασφαλείας, ο υπουργός τόνισε ότι είναι δικαίωμα των εργαζομένων να διεκδικούν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους με κάθε τρόπο, ωστόσο "είναι αδιανόητο οι εργαζόμενοι, όπως το προσωπικό ασφαλείας των αεροδρομίων, να κατέρχονται σε απεργία, την ώρα που έχουν ικανοποιηθεί τα αιτήματά τους στο σύνολό τους και μάλιστα στη διάρκεια ενός τριημέρου που οι ανάγκες μετακίνησης των πολιτών είναι ιδιαίτερα αυξημένες". "Είναι απορίας άξιον για ποιον λόγο το έκαναν. Και είναι απορίας άξιον και προς έρευνα, αν θέλετε, τι υποκρύπτεται πίσω από αυτήν την απεργία", ανέφερε ο κ. Λιάπης.

Αναβάθμιση της ΥΠΑ

Ο υπουργός Μεταφορών-Επικοινωνιών, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου της ΟΣΥΠΑ, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του τομέα των αερομεταφορών, που συμβάλλει σημαντικά, άμεσα και έμμεσα, στην οικονομική, τουριστική και κοινωνική ζωή της χώρας. "Στην Ελλάδα οι αερομεταφορές με βάση τη γεωγραφική θέση της χώρας μας διαδραματίζουν ιδιαίτερο ρόλο, που έχει να κάνει με τον τουρισμό και την πρόσβαση στα 40 αεροδρόμια, που προσελκύουν κάθε χρόνο άνω των 35 εκατομμυρίων επιβατών", τόνισε ο κ. Λιάπης.

Ο υπουργός αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην αναβάθμιση της ΥΠΑ από τη FAA από τη δεύτερη στην πρώτη κατηγορία από πλευράς ασφάλειας των πτήσεων αλλά και στον επιτυχημένο έλεγχο για την ασφάλεια των υπηρεσιών της ΥΠΑ από τον ICAO και την EASA σε συνδυασμό με την καθιέρωση νέου νομοθετικού πλαισίου. Η ΥΠΑ πρόκειται να προσλάβει επιπλέον 292 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων, προκειμένου να καλύψει διαπιστωμένες ανάγκες, σημείωσε ο κ. Λιάπης, προσθέτοντας ότι έχει εξασφαλιστεί η καταβολή του επιδόματος ετοιμότητας και διαθεσιμότητας σε όλο το προσωπικό της ΥΠΑ.