Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αστυνομικά :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( νέα μέτρα για την πρόληψη των τροχαίων ) 

Νέα μέτρα για την πρόληψη των τροχαίων

Τα θανατηφόρα τροχαία που προσφέρουν στη χώρα μας τη θλιβερή πρωτιά μεταξύ των χωρών της ΕΕ σκοπεύει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση με αστυνόμευση και παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Φ. Πετσάλνικος, και ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Χρ. Βερελής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του πορίσματος της διακομματικής επιτροπής για τα τροχαία παρουσίασαν το διάγραμμα των στόχων για το 1999. Ο κ. Πετσάλνικος είπε ότι οι έλεγχοι της τροχαίας θα είναι από φέτος εντατικοί και το υπουργείο επιδιώκει να αυξηθούν τουλάχιστον κατά 30%, με έμφαση στα αλκοτέστ και τον έλεγχο του ορίου ταχύτητας.

Ειδικά για το αλκοτέστ είπε ότι πέρσι έγιναν 200.000 έλεγχοι και διαπιστώθηκαν 14.000 περιπτώσεις οδηγών με ενδείξεις μέθης. Ωστόσο παραδέχθηκε ότι σε ορισμένες περιοχές δεν έγιναν καθόλου έλεγχοι. Από το 1999, είπε ο υπουργός, το αλκοτέστ θα γίνεται σε όλες τις περιοχές της χώρας, και κυρίως έξω από κέντρα διασκεδάσεως τις νυχτερινές ώρες.

Σχετικά με τον έλεγχο ορίου ταχύτητας, πρόσθεσε ότι από το ερχόμενο καλοκαίρι θα λειτουργήσουν οι υπερσύγχρονες κινητές κάμερες που θα εντοπίζουν τους παραβάτες οδηγούς.

Προανήγγειλε ακόμα συνεχείς και εντατικούς ελέγχους στους λεωφορειοδρόμους και σε σημεία που απαγορεύεται η στάθμευση, ενώ η αστυνόμευση του εθνικού οδικού δικτύου θα γίνεται σε 24ωρη βάση (ανά 70 χιλιόμετρα θα υπάρχει περιπολικό). Επίσης είπε ότι προγραμματίζεται η δημιουργία τεσσάρων σταθμών της Τροχαίας σε εθνικούς δρόμους. Διέψευσε μάλιστα ότι η Τροχαία εισπράττει έστω και μία δραχμή από τα πρόστιμα που επιβάλλει.

Από την πλευρά της ΝΔ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός της, Ευ. Μεϊμαράκης, παρότρυνε την κυβέρνηση να λάβει μέτρα και να τα υλοποιήσει, αντί να τα προαναγγέλλει χωρίς να τα υλοποιεί.