Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( πώς θα γίνεται η φύλαξη ποινικώς ακαταλόγιστων ασθενών στο ψνθ :: 23/2/2006 21:33:36) 

Πώς θα γίνεται η φύλαξη ποινικώς ακαταλόγιστων ασθενών στο ΨΝΘ

Το πρόβλημα της φύλαξης των ποινικώς ακαταλόγιστων ατόμων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης εξέτασε ο Συνήγορος του Πολίτη έπειτα από αναφορά της Επιτροπής Προστασίας Δικαιωμάτων Ασθενών του ΨΝΘ. Πρότεινε μάλιστα την επεξεργασία ενός ειδικού πλαισίου νοσηλείας αυτών των ατόμων από το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το συναρμόδιο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή του ΨΝΘ Σπύρο Κοτρώτσιο, 51 άτομα που έχουν διαπράξει εγκληματικές πράξεις και έχουν κριθεί ποινικώς ότι έχουν το ακαταλόγιστο νοσηλεύονται στο νοσοκομείο και αντιμετωπίζονται από το προσωπικό ως ψυχικά ασθενείς και όχι ως εγκληματίες.

Ως εκ τούτου, όπως ανέφερε ο ίδιος, το σοβαρότερο πρόβλημα που προκύπτει από τη νοσηλεία τους είναι η δυσκολία που αντιμετωπίζει το νοσηλευτικό προσωπικό στη φύλαξη των παραπάνω ασθενών.

"Οι νοσηλευτές και οι γιατροί που υπηρετούν στο συγκεκριμένο τμήμα βρίσκονταν πολλές φορές κατά το παρελθόν κατηγορούμενοι από τη δικαιοσύνη για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους λόγω φυγής κάποιων ασθενών", τόνισε ο κ. Κοτρώτσιος και πρόσθεσε ότι οι συγκεκριμένοι ασθενείς δεν δικαιούνται ψυχοθεραπευτικών αδειών, την ίδια στιγμή που κοινοί ποινικοί κατάδικοι των δικαστικών φυλακών δικαιούνται πενθήμερες άδειες.