Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( εγκωμιαστικα σχολια της "le progres" για τους "κιτρινουσ" :: 28/2/2006 22:30:55) 

Αναφορά στον Νίκο Γκάλη έκαναν χθες οι Γάλλοι.

Το δημοσίευμα της "Le Progres" όπου αναφέρεται ο Άρης ως μυθική ομάδα.

ΕΓΚΩΜΙΑΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ "LE PROGRES" ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΚΙΤΡΙΝΟΥΣ"

Μυθική ομάδα ο Άρης

Αν μη τι άλλο οι Γάλλοι γνωρίζουν αρκετά καλά αθλητική ιστορία και δη μπασκετική. Η εφημερίδα της Λιόν, "Le Progres" αφιέρωσε χθες σχεδόν μια σελίδα για τον αγώνα του Άρη με τη Βιλερμπάν και έκανε μια μίνι παρουσίαση των "κίτρινων" με τίτλο "Ένας γίγαντας στο Αστρομπάλ".

του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΥΡΙΔΗ

Η αίγλη του παρελθόντος δεν έχει ξεθωριάσει. Το αντίθετο, μάλιστα. Σύμφωνα με τους Γάλλους, η ιστορία του Άρη στο ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι η βάση πάνω στην οποία θέλει να πατήσει ο φετινός Άρης για να επανέλθει στην κορυφή.

ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ αναφέρουν πως "ο Άρης είναι μια μυθική ομάδα στην Ελλάδα, ειδικά μετά το πέρασμα του μεγάλου σκόρερ, Νίκου Γκάλη". Δεν μένουν όμως εδώ. Υπογράμμισαν πως "ο Άρης βρίσκεται στον σωστό δρόμο για να βρει και πάλι την αίγλη, που του έδωσαν τα 10 πρωταθλήματα Ελλάδας, τα 8 κύπελλα και οι 3 ευρωπαϊκοί τίτλοι. Είναι η ομάδα που από το 1983 ως το 1992 κατάφερε να πάρει οκτώ πρωταθλήματα, πέντε κύπελλα και να παίξει τρεις φορές σε φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ κάνει ειδική αναφορά στο δίδυμο Γκάλη - Γιαννάκη τονίζοντας πως "τη συγκεκριμένη περίοδο (1983-92), είναι η εποχή του Νίκου Γκάλη, που έβαλε 40 πόντους στον τελικό του '87 κόντρα στην Σοβιετική Ένωση και του Παναγιώτη Γιαννάκη, νυν ομοσπονδιακού τεχνικού της Ελλάδας. Φιλοξενούνται δηλώσεις του συνεργάτη του Κλοντ Μπερζό, Ιβ Μπαρατέτ, ο οποίος επισήμανε πως "ο Άρης βρίσκεται στο τρένο της αναγέννησης και έχει ένα πολύ ενεργό και δυνατό σύνολο".

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να μην γίνει αναφορά στο θρυλικό Αλεξάνδρειο και την ατμόσφαιρα που θα ζήσουν οι παίκτες της Βιλερμπάν σε έξι μέρες. "Είναι μια σάλα που ο Σιγάλας και οι συμπαίκτες του παίζουν μπροστά σε 5.000 φιλάθλους, που υποστηρίζουν πιο θερμά από οποιουσδήποτε άλλους φιλάθλους στην Ελλάδα, την ομάδα τους". Για τους Γάλλους ο Σιγάλας είναι η πιο γνώριμη φυσιογνωμία, κυρίως γιατί έχει αγωνιστεί στο "Αστρομπάλ" με τη φανέλα του Ολυμπιακού.